Starkovs: Latvijas čempionātā piecas medaļu pretendentes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pirms Latvijas čempionāta jaunās sezonas sākuma Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs intervijā «Sporta Avīzes» un Latvijas Futbola federācijas (LFF) izdevumam «Futbols» atzīst, ka šogad uz Latvijas čempionāta medaļām pretendē vairākas komandas.

«Gaidāmais Latvijas čempionāts noteikti būs interesants, lai gan kur atrast vēl interesantāku čempionātu kā iepriekšējā sezonā, kad divas kārtas pirms turnīra beigām jebkura no četrām vadošajām komandām varēja iegūt zelta medaļas. Tagad, spriežot pēc sagatavošanās perioda un ambīcijām, četras vai piecas komandas pretendē uz medaļām. FK «Ventspils» komandai, kas divus gadus pēc kārtas kļuva par Latvijas čempioni, noteikti uzradīsies sāncenši, kas gribēs to nostumt no pirmās vietas,» uzskata Starkovs.

«Interesanti būs tas, ka šogad «LMT Virslīgā» spēlēs desmit klubi. Komandām, kas tiek ierakstītas pastarīšu pulkā, šī būs interesanta pārbaude un sacensība, jo ar pirmajām kārtām risināsies izmisīga cīņa par iekļūšanu labāko sešiniekā. Palikt otrajā grupā nevienam negribēsies - tas nav prestiži un interesanti,» norāda Latvijas valstsvienības galvenais treneris. «Vēl gribētu atzīmēt leģionāru skaitu un kvalitāti. Uzmetot aci komandu sastāviem, leģionāru skaits ir samazinājies - tas liecina par to, ka aug viņu spēles kvalitāte,» piebilst Starkovs.

«Šis gads ir īpašs, jo notiks Eiropas čempionāta finālturnīrs. Tādos gados līdzjutējiem rodas papildus interese par futbolu un lielāka vēlme skatīties vietējā čempionāta spēles. Personiski man ir interesanti skatīties jebkura līmeņa maču - dublieru turnīra vai Čempionu līgas. Katrā spēlē ir momenti, kas sagādā baudu. Varu ieteikt futbola līdzjutējiem nākt uz «LMT Virslīgas» spēlēm, jo arī tur ir daudz ko redzēt,» līdzjutējus mudina Starkovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu