Grupa «Ēnas» laiž klajā debijas albumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aprīļa vidū grupa «Ēnas» gatavojas laist klajā savu pirmo albumu, kam tāpat kā pašai grupai dots nosaukums «Ēnas».

Albumu veido 13 kompozīcijas, arī līdzšinējie radio singli «Beautiful Morning», «Somehow», «sirC», «Neprātīgais» un citas koncertos vairāk vai mazāk dzirdētas dziesmas.

Dziesmas pārsvarā tapušas pēdējo pāris gadu laikā, tomēr albumā jaunā kvalitātē iekļautas dažas dziesmas no perioda pirms «Ēnu» atdzimšanas jaunā sastāvā 2005. gada septembrī.

Albums ierakstīts studijā «Sound Division» sadarbībā ar skaņu režisoru Gati Zaķi, kas albuma tapšanas gaitā kļuvis par albuma līdzproducentu. Albumu māsterējis ASV skaņu inženieris, divu «Grammy» balvu īpašnieks Roberts Hedlijs, kas strādājis ar tādām grupām kā «The Calling», «Korn», «Faith Hill», arī «Pink Floyd» un citiem pasaules mūzikas grandiem.

Kā albuma priekšvēstnesis visdrīzākajā laikā radio ēteros nonāks grupas pavasarīgais singls «Ar skaistām frāzēm».

«Jādzīvo ir šodienai, jo nevar zināt un nav jāzīlē, ko liktenis būs ieplānojis rīt. Ikdienas pelēkās krāsas var pārvērst ar skaistām frāzēm,» par jaunākā singla ideju stāsta grupas līderis vokālists Lauris Valters. Lauris ir visu albumā iekļauto kompozīciju vārdu un 12 dziesmu mūzikas autors.

Albuma prezentācijas koncerts paredzēts 18. aprīlī ap plkst. 23.00 Mūzikas akadēmijas Studentu klubā. Koncertā grupa «Ēnas» būs parūpējusies ne vien par lielisku programmu un iespaidīgu koncerta gaismu risinājumu, bet arī par vairākiem patīkamiem pārsteigumiem. Koncertā kopā ar «Ēnām» uzstāsies arī «Astro'n'out» soliste Māra Upmane. Kopā  ar Māru ierakstīta dziesma «Acīm ciet», kas iekļauta albumā un būs dzirdama arī koncertā. «Ēnas» sola arī kādu pirmatskaņojumu.

Par noskaņu deju zālē pirms un pēc koncerta rūpēsies Dj Egons Reiters («Radio SWH»).

Biļetes uz pasākumu nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs. Ieeja klubā no plkst. 22.00, biļešu cenas: studentiem — Ls 4, ne studentiem — Ls 5.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu