Policija: Ivanovu policisti nav fiziski iespaidojuši

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar zobārstniecības klīnikas «Elladent» īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavības lietu aizturēto uzņēmējas vīru, daudzfunkcionālās halles «Arēna «Rīga»» līdzīpašnieku Igoru Ivanovu policisti nav fiziski iespaidojuši, un viņam nav konstatēti nekādi miesas bojājumi.

To pēc pārbaudes atzinis Valsts policijas (VP) Iekšējais drošības birojs (IDB).

Kā aģentūrai LETA sacīja VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena, pārbaudē nav konstatēts, ka policisti jebkādā veidā — fiziski vai psiholoģiski — būtu Ivanovu ietekmējuši.

LETA jau ziņoja, ka Ivanovs savam advokātam Guntaram Antomam šā gada marta sākumā sūdzējies par fizisku iespaidošanu no policistu puses.

Antoms aģentūrai LETA sacīja, ka Ivanovs esot sūdzējies par viņa fizisku ietekmēšanu pēc tam, kad ticis aizturēts. Viņš esot guvis galvas traumu, tāpēc lūdzis medicīnisko palīdzību.

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis jau toreiz noliedza, ka Ivanovs būtu fiziski ietekmēts, piebilstot, ka «tad jau mums kaut kas nebūtu ar galvu kārtībā».

Kopš Ivanova aizturēšanas, kas notika 3. martā, pie viņa jau trīs reizes esot saukti mediķi, kas uz Ivanova ķermeņa nav atraduši nevienu skrambiņu. Ķuzis norādīja: ja Ivanovam ir kādas pretenzijas, viņa advokāts var iesniegt sūdzību un tā tiks izvērtēta.

LETA jau ziņoja, ka pieci zobārstniecības klīnikas «Elladent» īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavības lietā aizturētie vīrieši, arī viņas vīrs, visticamāk, ir saistīti ar iepriekšējos gados izdarītām pasūtījuma slepkavībām, kas sabiedrībā izraisījušas plašu rezonansi, iepriekš žurnālistiem atzina Ķuzis.

Viņš gan atteicās pagaidām konkretizēt, ar kurām slepkavībām šīs personas varētu būt saistītas, vien piebilstot: «Man liekas, ka ar visām skaļajām slepkavībām.»

Norādot uz lielo darba apjomu un dažādajiem iemesliem, kuru dēļ iepriekš nav izdevies pierādīt, ka šīs personas pastrādājušas noziegumus, Ķuzis uzsvēra nepieciešamību visām tiesībsargājošām institūcijām strādāt vienotā izpratnē un ar vienotu mērķi, lai savāktu pietiekami daudz pierādījumu apsūdzību celšanai.

Kā ziņots, Ivanovs plašsaziņas līdzekļu uzmanību iepriekš izpelnījies saistībā ar daudzām «skaļām» slepkavībām, arī vairāku spirta uzņēmēju un Valsts ieņēmuma dienesta Ludzas nodaļas priekšnieka Vjačeslava Liscova nogalināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu