Gudele atteikusies no kompensācijas par amata zaudēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijusī īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele (ZZS) ir atteikusies no kompensācijas, kas viņai pienākas par amata zaudēšanu, aģentūrai LETA sacīja Gudeles padomniece Inese Auniņa.

Bijušajai ministrei pienācās kompensācijas aptuveni 6000 latu apmērā.

Kā ziņots, Gudele nolēma atkāpties no amata pēc tam, kad klajā nāca informācija par valsts budžeta naudas tērēšanu viņas dzimšanas dienas svinībām.

Šodien Gudele oficiāli iesniegusi rakstu par savu atkāpšanos no amata.

Vienlaikus ar demisiju Gudele izstāsies arī no Latvijas Zemnieku savienības.

Gudele īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās pienākumus pildīja kopš 2006. gada aprīļa, kad Saeima viņu apstiprināja par ministri Aigara Kalvīša (TP) vadītajā valdībā. Šo amatu Gudele ieņēma arī pēc 9. Saeimas vēlēšanām veidotajā Kalvīša valdībā, kā arī kopš 2007. gada decembra — Godmaņa valdībā.

Kā ziņots, «Neatkarīgā» iepriekš rakstīja, ka Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā pērn 12. jūnijā plānotā semināra vietā pašvaldību pārstāvjiem par e-pakalpojumu attīstību, tam tērējot valsts budžeta naudu, patiesībā tika svinēta ministres Gudeles dzimšanas diena.

Pēc šīs informācijas publiskošanas medijos Gudele apsvēra demisijas iespēju, taču no amata tomēr neatkāpās, jo Latvijas Zemnieku savienības valdes sēdēs nolemts, ka ministrei ir jāpaliek amatā. Taču ministre no sava maka Valsts kasē pārskaitījusi 790 latus, no tiem 690 lati bija iztērēti par zemeņu kūku un vīnu, bet 100 lati — par telpu īri.

Informāciju par valsts līdzekļu tērēšanu jubilejas vajadzībām rūpīgi pārbaudīšot Valsts kontrole, kas jau veic finanšu revīzijas ministrijās un citās centrālās valsts pārvaldes iestādēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu