Kalvītis: par naudas pazušanu KNAB atbildīgs Maizītis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ekspremjers Aigars Kalvītis uzskata, ka ģenerālprokurors Jānis Maizītis ir atbildīgs par kratīšanās izņemto līdzekļu pazušanu no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB). Pagājušā gada rudenī ģenerālprokurors KNAB priekšnieku Alekseju Loskutovu speciāli piesedza, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» teica bijušais valdības vadītājs.

«Domāju, ka ģenerālprokuroram noteikti jāuzņemas atbildība, jo tik politiski jutīgā jautājumā viņš no tās nevar izvairīties. Procesa ap KNAB rezultātā Loskutova dēļ tika upurēta valdība! Tika rīkoti piketi un demonstrācijas – kā viņš var izvairīties no atbildības! Ģenerālprokuroram bija jāveic ļoti rūpīga pārbaude: šeit neiztur nekādu kritiku atbilde, ka viņi ir pārbaudījuši tikai valsts piešķirto operatīvo līdzekļu izlietojumu. Mēs jau likām veikt pārbaudi, ko likums uzdod prokuratūrai: kontrolēt KNAB operatīvo darbību Tad iznāk, ka piecus gadus prokuratūra tur vispār neko nav pārbaudījusi,» teica Kalvītis.

Viņš stāstīja, ka rudenī valdība ieturēja pozīciju, ka pārkāpumos KNAB vainīgs ir iestādes vadītājs. Tomēr tur bija arī prokuratūras vaina, teica Kalvītis.

Ekspremejrs norādīja, ka arī pārbaude, ko valdība uzdeva Ģenerālprokuratūrai pagājušā gada rudenī, ir veikta pavirši. Pēc viņa domām, opozīcijas rīkoto mītiņu iespaidā prokuroru grupas veiktā pārbaude vai nu tika veikta pavirši, vai netika veikta vispār, un Loskutovs tika speciāli piesegts.

Kalvītis stāstīja, ka rudenī paļāvās uz ģenerālprokuroru, kuram būtu jādod atzinums par situāciju KNAB. «Ja sākumā man likās, ka mūsu viedokļi saskan, jo ģenerālprokurors atzina, ka pārkāpums ir nozīmīgs un iestādes vadītājs ir atbildīgs par to, bet diskutēt var par to, vai tur nav runa par krimināla rakstura pārkāpumiem. Pārbaude tika uzsākta ar šādu pozīciju: šaubu par to, ka Loskutovs ir vainīgs, nebija. Nevienam. Jautājums bija par to, vai tur ir krimināla rakstura pārkāpumi, par ko var krimināli sodīt iestādes vadītāju. Mana paļāvība uz ģenerālprokuroru, kuram arī likums nosaka pienākumu veikt iestādes operatīvās darbības uzraudzību, ir novedusi pie situācijas, ka manas prognozes ir piepildījušās – iestādē ir bijis iespējams nozagt naudu, turklāt pietiekami lielos apjomos,» teica ekspremjers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu