Veiks virkni ekspertīžu par traģēdiju, kurā nomira deviņgadīgs zēns

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ogres rajona Policijas pārvalde (RPP) noteikusi virkni ekspertīžu kriminālprocesa izmeklēšanas laikā, kas sākts par negadījumu, kurā automašīna notrieca deviņus gadus vecu zēnu, aģentūrai LETA sacīja Ogres RPP preses sekretāre Dzintra Dzene.

LETA jau ziņoja, ka 18.martā ap plkst.19.10 Ogrē, Tīnužu un Meža ielas krustojumā, kāds automašīnas vadītājs, vadot tumšas krāsas automašīnu, degot sarkanajam luksofora signālam, pēkšņi izbrauca no stāvošu automašīnu kolonnas un notrieca deviņus gadus vecu zēnu, kurš šķērsoja ielu pie zaļā luksofora signāla.

Ceļu satiksmes negadījumu izraisījušais autovadītājs no notikuma vietas aizbrauca. Savukārt cietušais nepilngadīgais no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Policija, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, nākamajā dienā, 19.martā, kādās mājās Ikšķiles novadā, apdzīvotā vietā «Kalnāji», atrada automašīnu «Nissan Sunny», kas varētu būt iesaistīta minētajā negadījumā.

Policijas darbinieki aizturēja 1978.gadā dzimušu Ogres rajona iedzīvotāju, kuru tur aizdomās notikušā negadījuma izraisīšanā. 20.martā Ogres rajona tiesa vīrietim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Arī patlaban viņš atrodas apcietinājumā. Termiņš, kad šo drošības līdzekli var pārskatīt, ir 20.maijs.

Dzene pastāstīja, ka saistībā ar šo negadījumu izmeklēšana turpinās. Izmeklētāja šajā lietā ir nozīmējusi DNS ekspertīzi un divas autotehniskās ekspertīzes, kuru rezultāti gaidāmi tikai pēc vairākiem mēnešiem. Šādas nopietnas ekspertīzes nepieciešamas, lai pārliecinoši varētu pierādīt, ka minētā patiešām ir tā pati automašīna, kas notrieca bērnu, kā arī lai apstiprinātu, ka automašīna bijusi tehniskā kārtībā un vadītājs negadījuma brīdī rīkojies neatbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem. Pēc sākotnējām ekspertīzēm, negadījuma vietā atrastās lauskas atbilst konkrētajai automašīnai, tomēr policijai jānodrošinās ar visiem pierādījumiem, skaidroja Dzene.

Joprojām nav saņemti ekspertīzes rezultāti, vai vadītājs negadījuma brīdī pie stūres nebija sēdies alkohola reibumā, informēja policijas pārstāve.

Arī pats autovadītājs ir sniedzis liecības, bet tās izmeklētāja pagaidām sīkāk nekomentē, norādīja Dzene.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu