Rīgā notiks dizaina un mājas lietu gadatirgus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Lielo maija brīvdienu ieskaņā, 30.aprīlī un 1.maijā, Mēbeļu un interjera centrā «Spice», Jaunmoku ielā 13, pirmais Latvijas dizaina un mājas lietu gadatirgus pulcēs dizainerus, modes māksliniekus un amatniekus no visas Latvijas. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties modernas un neparastas lietas, ekoloģiskus pašmāju produktus un tradicionālus amatnieku izstrādājumus.

Gadatirgū varēs sastapt pazīstamus māksliniekus, iecienītus amatniekus un ražotājus, piemēram, tērpu mākslinieci Natāliju Jansoni, interjera dizaineri un pašmāju tekstila zīmola INCH 1967 līdzīpašnieci Eviju Sīli un daudzus citus. Tekstilmākslinieks Jānis Rozentāls demonstrēs, kā uz stellēm tradicionālā tehnikā tiek austas šalles.

Viens no neparastākajiem gadatirgus dalībniekiem būs pašmāju kartona saliekamo mēbeļu dizaina un ražošanas uzņēmums «Ieloci un piemeties», kas ar darbu «Urban dice» guva plašu starptautisku ievērību X Arhitektūras biennālē Venēcijā. Gadatirgū būs iegādājami «Ieloci un piemeties» saliekamie kartona soliņi, krēsli un izstāžu plaukti.

Gadatirgū piedalīsies arī Armanda Vecvanaga metāla mākslas uzņēmums «VV stils», kas 2008.gadā ieguva žurnāla «Deko» balvu kategorijā «Unikālais dizains». Viņi piedāvās uzņēmumā radītus šūpuļtīklus, grilus un karoga turētājus.

Gadatirgū varēs iegādāties Latvijā ražotus tekstila, keramikas, koka, metāla un stikla dizaina izstrādājumus, koka rotaļlietas, rotas un aksesuārus. Piedāvājumā būs arī dārza un pikniku sezonai aktuālie pinumi, dārza lietas un puķu stādi.

Apmeklētājiem tiks piedāvāti arī ekoloģiski pārtikas produkti, piemēram, biškopības produkcija no Cēsu rajona un Madonas Andreja paša rokām cepta lauku maize. Uz vietas būs iespēja nobaudīt Elmāra Taņņa uz grila pagatavotos gardumus, virsū uzdzerot Užavas alu.

Uzziņai:

Gadatirgus būs atvērts no 10:00 līdz 21:00 Mēbeļu un interjera centrā «Spice», Jaunmoku ielā 13.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu