KNAB par kukuļošanu lūdz apsūdzēt Kriminālpolicijas inspektoru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūrai kriminālprocesa materiālus, ierosinot saukt pie kriminālatbildības par kukuļņemšanu Kriminālpolicijas inspektoru un par viņa kukuļošanu – divas privātpersonas, portālam «Apollo» pavēstīja KNAB Sabiedrisko attiecību un izglītošanas daļā.

Kriminālprocesa ietvaros noskaidrots, ka viena aizdomās par kukuļošanu turētā persona vairākkārtīgi mudinājusi kādu vīrieti ar starpnieka palīdzību dot kukuli 5000 latu apmērā Rīgas rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja inspektoram, lai viņš nodrošinātu kriminālprocesa izbeigšanu kukuļdevēja interesēs.

Kriminālprocesa materiāli liecina, ka kukulis tika nodots pa daļām – 2000 un 3000 latu. Pirmais starpnieks piesavinājās kukuļa pirmo daļu – 2 000 latu, bet pēc atlikušās naudas summas – 3000 latu saņemšanas tika aizturēts.

Otrs starpnieks – kukuļdošanas uzkūdītājs – pēc 5000 latu kukuļa saņemšanas daļu no tā – 1000 latu nodeva kriminālpolicijas inspektoram, piesavinoties 4000 latu.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret aizdomās turēto kriminālpolicijas inspektoru par kukuļņemšanu, kā arī pret vienu privātpersonu – par uzkūdīšanu kukuļošanai un starpniecību kukuļošanā, bet pret otru – par kukuļa piesavināšanos un starpniecības mēģinājumu.
 
Visām aizdomās turētājām personām KNAB izmeklētājs piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu