«Origo» folkmūzikas festivāls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgā 10. un 11. maijā jau piekto gadu t/c «Origo» pasaules mūzikas cienītājiem piedāvā «Origo» folkmūzikas festivālu, kurā interesentiem būs iespējams baudīt unikālas pasaules kultūras vērtības un būs ļauts uzmirdzēt Latvijas tautu kultūras daudzveidībai koncertos «Origo» laukumā un ekskluzīvā viesu koncertā «Sapņu fabrikā».

Festivāla koncertā «Sapņu fabrikā» 10. maijā no plkst. 19.00 piedāvāsim izcilas pasaules kultūras vērtības — īpašās viesu grupas GALAXY (Senegāla), NEYRIZ (Irāna), HOTEL PALINDRONE (Austrija) un vietējie pasaules mūzikas pārstāvji — «Pūces etnogrāfiskais orķestris» ar jaunu programmu.

GALAXY (Senegāla) spēlē savas dzimtās Senegālas mbalax stila mūziku, kas ir tradicionālās un popmūzikas sajaukums (tā spilgtākie pārstāvji ir Youssou N’dour un Baaba Maal). GALAXY dibinātājs Rene Diallo ir slavenākais Senegālas saksofonists, viņš ir muzicējis Youssou N’dour un Baaba Maal pavadošajās grupās.

http://www.myspace.com/galaxyorchestra

NEYRIZ (Irāna) spēlē meditatīvo sufi mūziku un ļauj priecāties par virtuozo solistu spēli. Grupas līderis ir persiešu flautas ney virtuozs Mohhamad Rasouli, kas mācījies gan Teherānas Mākslas universitātē, gan pie dižiem persiešu mūzikas meistariem.

HOTEL PALINDRONE (Austrija) ir Austrijas «World Music Audience Award 2005» laureāti. Grupas spēlētās mūzikas pamatā ir Alpu tradīcijas — jodleri un polkas, bet instrumentārijs (klarnete, dūdas, akordeons, bazuka, ģitāra, saksofons, klavieres) un skanējums ir mūsdienīgs un tālu pārsniedz vienas zemes un vienas tradīcijas robežas.

www.hotelpalindrone.com

Bērniem un pieaugušiem svētdien, 11. maijā, no plkst. 12 līdz 19 pašā Rīgas centrā būs iespēja darināt mūzikas instrumentus, zīmēt, kā arī piedalīties dažādos konkursos un atrakcijās. Visu dienu muzicēs Latvijas tautas mūzikas grupas (latviešu, krievu, čigānu un ebreju) un festivāla ārvalstu viesi.

Biļetes uz koncertu «Sapņu fabrikā» «Biļešu servisa» kasēs.

«ORIGO» FOLKFESTIVĀLA PROGRAMMA

«Sapņu fabrikā» 10. maijā

19.00   «Pūces etnogrāfiskais orķestris» (Latvija)

20.00   «Neyriz» (Irāna)

21.00   «Hotel Palindrone» (Austrija)

22.00   «Galaxy» (Senegāla)

Stacijas laukumā 11. maijā

12.00–17.00 Darbnīcas — zīmēšanas, dabas materiālu, instrumentu, rotu gatavošanas darbnīcas, sejas apgleznošana, piepūšamās atrakcijas, garkāji ar baloniem

13.00 «Hotel Palindrone» (Austrija)

14.00 Grupa «Dziga»

15.00 DROM čigānu mūzikas ansamblis

16.00 «Neyriz» (Irāna)

17.00 BORSH «Dzelzs vilks» un «Forshpil»

18.00 «Galaxy» (Senegāla)


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu