Fen šui mājas kabinetā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsdienās bieži vien cilvēku dzīves ritms ir spriedzes pilns un tik saspringts, ka lielāko daļu laika mēs pavadām strādājot. Ir paveicies tiem, kas vismaz daļu darbu var padarīt, strādājot mājās. Tādēļ ir ļoti svarīgi, kā iekārtota darbistaba jeb mājas kabinets. Arī Fen šui mācībā
sastopamas dažas vērtīgas atziņas.

Neatkarīgi no tā, vai jūs ticat vai neticat Fen šui «pārdabiskajai» ietekmei, tā sevī apvieno arī izpratni par harmoniski un skaisti iekārtotu vidi. Tāpēc nesmādējiet Fen šui padomus, bet izvērtējiet, vai tie ir vai nav piemēroti jūsu dzīves stilam. Daži no tiem ir pietiekami saprātīgi,
lai tos iedzīvinātu arī tad, ja jūs nevaldzina austrumu vēsmas.

Fen šui pazinēji neiesaka apvienot guļamistabu un kabinetu vienā telpā. Tas tādēļ, ka zinātāji atklājuši, ka tādējādi sajaucas dažādas enerģijas un samazinās sekmes abās jomās. Nav slikts vecais labais psihologu ieteikums – nejaukt darbu ar sadzīvi un nenest darbu mājās. Bet ko darīt tad, ja citas iespējas nav?

Vajadzētu ievērot dažus ar labo un ļauno enerģiju saistītas likumības. Iepriekšējos rakstos jau aprakstījām Ci enerģiju. Haotiska Ci enerģija, kas «klejo» pārpildītā skapī, var ietekmēt jūsu precizitāti, apgrūtināt karjeras attīstību un izraisīt finansiālu stresu. Tas nozīmē, ka skapjiem un plauktiem nevajadzētu būt pārmēru aizkrautiem, tāpēc – nepārforsējiet!

Atšķirībā no, piemēram, no bērnistabas vai guļamistabas iekārtošanas padomiem par kabinetu Fen šui stāsta visai maz, taču gandrīz visi padomi, kas attiecināmi uz citām telpām, attiecināmi arī uz darbistabu.

Galdu vislabāk novietot pie loga, ja tas atrodas mājas austrumu pusē, ja neatrodas, tad atkarībā no situācijas vispirms jānodrošina pienācīgs apgaismojums pie darbgalda.

Nieciņus pietaupiet izklaidēm! Fen šui meistari apgalvo, ka darbistabā nav nepieciešams nekas lieks, kas varētu novērst uzmanību vai traucēt koncentrēšanās spējas. Dažos gadījumos par gluži reālu traucēkli var kļūt arī sienas pulkstenis, kas «ziņo par sevi» katru stundu. Darbistabā viss atkarīgs vairāk no jums pašiem. No jūsu iespējām, aizņemtības, gaumes un tā, kādā
vidē tieši jūs jūtaties komfortabli.

Runājot par guļamistabu, jāatceras, ka miegs saistīts ar kaut ko savā ziņā pārdabisku un ne katram izprotamu, turpretī darbs visbiežāk saistīts ar kaut ko pavisam reālu, taustāmu, ar ko tādu, ko veidojam paši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu