Internetā atrasta zagtas konfidenciālās informācijas glabātava

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

IT drošības kompānija «Finjan» internetā atradusi serveri ar milzīgu zagtas konfidenciālās informācijas daudzumu.

Ziņo, ka zagļu noliktavā bijis apmēram 5400 unikālu žurnālu failu ar interneta lietotāju privātajiem datiem un nozagtiem e-pasta sūtījumiem. Noziedznieki ieguvuši, piemēram, apdrošināšanas polises, sociālās apdrošināšanas kartīšu numurus, medicīniskos datus, kredītkaršu rekvizītus un pat sīku informāciju par kādu tiesas prāvu.

Apmēram tūkstotis no serverī atrastajiem žurnālu failiem nozagts Turcijas datoros, 620 — vācu, bet 570 — amerikāņu tīklos. Datornoziedznieki ieguvuši konfidenciālus datus no datoriem arī vairākās citās valstīs, piemēram, Lielbritānijā, Francijā, Spānijā, Indijā, Kanādā, Itālijā u.c.

Dīvaini, ka šī «zagto mantu» noliktava nekādi nebija aizsargāta; arī tajā esošie dati nebija šifrēti. Žurnālu failiem varēja piekļūt ikviens interneta lietotājs. Finjan speciālisti uzskata, ka ar serveri rīkojušies nespeciālisti, kuri vienkārši nopirkuši hakeru instrumentus. Serverī vākta un uzkrāta informācija no inficētiem datoriem visā pasaulē.

«Finjan» ekspertu veiktā analīze ļauj secināt, ka serveris atrodas Malaizijas teritorijā, taču tā domēna vārdu reģistrējis kāds Krievijas pilsonis, kurš dzīvo Maskavā. Tomēr speciālisti pieļauj iespēju, ka informācija par domēna īpašnieku varētu būt viltota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu