Uzvaras parkā jau sodītas sešas personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien pasākuma laikā pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki sešām personām jau izsnieguši soda kvītis par atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkohola pudeli, aģentūrai LETA pastāstīja RPP preses sekretāre Inese Tīmane.

Vienai personai noformēts administratīvo pārkāpumu protokols par izsmēķa nomešanu zemē.

Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava aģentūrai LETA sacīja, ka divām sievietēm — 78 un 67 gadus vecām — pasākuma laikā radās veselības problēmas, tāpēc mediķi viņas nogādāja slimnīcā.

Lai arī piektdien pasākumā pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem sapulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku, tas kopumā aizrit mierīgi un nekādi incidenti nav vērojami. Kā aģentūrai LETA pastāstīja aptaujātie policisti, nopietni incidenti Uzvaras parkā nav notikuši.

Kā novēroja aģentūra LETA, dažās vietās tiek lietots alkohols, lai arī svinētāji to cenšas slēpt. Alkoholisko dzērienu pudeles ir vai nu paslēptas plastmasas maisiņos, vai arī alkoholiskie dzērieni ir iepildīti bezalkoholisko dzērienu pudelēs.

Cilvēki pie pieminekļa ir nolikuši ziedus vairāk nekā 100 kvadrātmetru platībā. No ziediem tiek veidotas arī dažādas figūras zālienā. Cilvēku skaits arvien palielinās, līdz ar to aug arī ziedu klāsts.

Klātesošie ir ļoti labā noskaņojumā, viņus priecē koncerts, kurā uzstājas dažādi ansambļi.

Pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem šodien piemiņas vainagus un ziedus nolika Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, kā arī vairāki Saeimas un Rīgas Domes deputāti.

Cilvēkiem Uzvaras parkā ir iespēja iegādāties gan dzērienus, gan ēdienus. Pasākums ir labi nodrošināts ar pārvietojamām tualetēm, novēroja aģentūra LETA. Gājēju un automašīnu plūsmu pieminekļa apkārtnē regulē Ceļu policijas darbinieki, bet pasākumu pieskata vairāki desmiti Valsts un Pašvaldības policijas darbinieku.

Kā ziņots, šodien visas dienas garumā Rīgā, Uzvaras parkā, tiek svinēta Padomju Savienības uzvara Otrajā pasaules karā.

Uzvaras parkā pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem līdz pat plkst. 23 paredzēts rīkot svinīgu koncertu. Šo pasākumu pieteikusi politisko organizāciju apvienība «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» (PCTVL), aģentūru LETA informēja Rīgas pilsētas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Šodien pasākumu pie pieminekļa plāno rīkot arī Latvijas Sociālistiskā partija, kas pašvaldībā pieteikusi kara veterāniem veltītu mītiņu.

Savukārt organizācija «Rodina» no plkst. 17 līdz 18.30 paredzējusi rīkot Latvijas Krievu kopienas gājienu no Strēlnieku laukuma pāri Akmens tiltam līdz Uzvaras bulvārim. Gājiens notikšot pa gājēju ietvi, tāpēc nebūšot vajadzības ierobežot satiksmi. Paredzēts, ka gājienā dosies aptuveni 150 dalībnieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu