JL pieņem rezolūciju par uzticības atjaunošanu politiķiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien partijas «Jaunais laiks» (JL) dome savā pirmajā atklātajā sēdē Talsos pieņēma rezolūciju «Par uzticības atjaunošanu politiķiem».

JL domnieki uzskata, ka politiķu rīcības dēļ sabiedrība netic ne politiķiem, ne situācijas stabilizēšanai valstī kopumā. JL domes locekļi uzskata, ka Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem jākonsolidējas un jāsadarbojas valstij svarīgos jautājumos, vadoties pēc vēlētāju, ne partiju vai pašu politiķu personīgām interesēm.

«Pēdējos gadus politisko partiju uzticamības rādītāji sabiedrībā atrodas zem 10% robežas un katastrofāli turpina samazināties. Gandrīz puse Latvijas cilvēku socioloģiskajās aptaujās nevar nosaukt sev tīkamu politisko spēku vai izvēlējušies nebalsot vispār. Par grozījumiem Satversmē, kas ļautu atlaist slikti strādājošu Saeimu, parakstījušies 213 tūkstoši pilsoņu,» dokumentā atgādina opozīcijas politiķi.

JL uzsver - attiecībās starp varu un sabiedrību ir iestājusies krīze, kas turpina padziļināties. Valsts makroekonomiskie rādītāji un tautsaimniecības attīstības prognozes tuvākajiem gadiem kļūst aizvien satraucošākas.

«Lai gan veselais saprāts norāda uz nepieciešamību steidzami mainīt situāciju, politiskajās partijās joprojām dominē vai nu ciniska savu un partijas īpašnieku interešu aizstāvēšana, vai arī sīkmanīga pārgrupēšanās un šķelšanās, jaucot valsts intereses ar atsevišķu līderu personiskajām interesēm. Cienījami nozaru lietpratēji atsakās saistīt savu ikdienu ar politiku, nesaredzot iespējas situāciju radikāli mainīt. Politikā ir gudru un godīgu cilvēku deficīts. Valstī valda neticība politiķiem un rītdienai,» norāda JL dome.

Ņemot vērā atbildību, kuru politiskajām partijām un to biedriem paredz Satversme, JL dome aicina visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas un katru tās pārstāvi personīgi sadarboties valstij svarīgos jautājumos, likumprojektus Saeimā atbalstīt, ņemot vērā to aktualitāti, nevis iesniedzēju, iesaistīt nevalstiskās organizācijas un iedzīvotāju grupu pārstāvjus.

Tāpat JL aicina citas partijas atteikties no vēlētāju uzrunāšanas ar dārgu reklāmu starpniecību, priekšvēlēšanu kampaņās neizmantot nomelnojošas vai pozitīvisma kampaņas, konsekventi ievērot likumus un deputātu ētikas kodeksu, aktīvi aicināt iesaistīties politiskajā procesā arvien jaunus cilvēkus, kuri varētu būtiski mainīt politisko vidi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu