Piedalies konkursā un laimē Ls 1500

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Meklējam Latvijas viserudītāko, visvarošāko, vislabāk motivēto «Maksimālo» vidusskolas klasi!

Šogad jau otro gadu Latvijas vidusskolu 10. un 11. klases tiek aicinātas pieteikties konkursam «Maximālā klase», ko organizē lielveikalu ķēde «Maxima», Izglītības un zinātnes ministrija un laikraksts «Latvijas Avīze», piedaloties arī portālam «Apollo».

Ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties tālāk. Konkursa pieteikumus līdz ar nepieciešamo dokumentāciju sūtiet pa pastu uz nolikumā norādīto adresi. Savukārt konkursa pieteikuma vēstules aicinām sūtīt arī elektroniski uz portāla «Apollo» redakciju. Labākās vēstules publicēsim, bet pilnos konkursa pieteikumus izvērtēs īpaša konkursa komisija.

Konkursa pieteikumi iesūtāmi līdz 19. maijam (pasta zīmogs), taču pieteikuma vēstuļu kopijas publicēsim līdz pat 23. maijam.

Konkursa «Maximālā klase» nolikums

Konkursa norise
Sadarbībā ar «Latvijas Avīzi» tiek izsludināts stipendiju konkurss «Maksimālā klase», kura balva ir 1500 latu stipendija gudrākajai, visskaidrāk motivētajai un sevi vislabāk prezentēt varošajai klasei Latvijā. Konkursā var piedalīties visas 10. un 11. klases no visām Latvijas skolām.
«Maksimālās klases» konkurss norisinās šādi.

Klases vai trešās personas iesūta motivācijas vēstuli brīvā formā (eseju), pamatojot, kādēļ tieši šī klase būtu pelnījusi labākās/gudrākās/ «gaišākās» (ar pēdējo apzīmējumu saprotot kādu atzīmju ballēs neraksturojamu sabiedriski nozīmīgu darbu) klases titulu un stipendiju klasei kopsummā 1500 latu, kas izlietojami pēc pašu ieskatiem.

Motivācijas vēstulē jāiekļauj vairāki kritēriji:
- jāargumentē, kādēļ šī klase ir vislabākā/visgudrākā/«visgaišākā»;
- jāapraksta klases paveiktie sabiedriski lietderīgie darbi, ja iespējams, pievienojot arī atsauksmes no iestāžu vai organizāciju pārstāvjiem vai arī individuāliem sabiedrības locekļiem;
- jāapraksta klases ikdienas darbs sevis izglītošanā, kā arī ārpusklases aktivitātes zināšanu padziļināšanai;
- jāapraksta, ar kādām sekmēm kādās olimpiādēs un konkursos skolēni ir piedalījušies 2007./2008. mācību gadā;
- jāapraksta, kādā veidā iegūtā stipendija varētu tikt izmantota.
Katrs kritērijs tiek vērtēts piecu baļļu sistēmā.

Vēstuļu izvērtēšanai izveidota komisija, kurā darbojas pārstāvji no «Latvijas Avīzes», «Maxima Latvija» un Izglītības un zinātnes ministrijas.

Komisijas locekļi: «Latvijas Avīze» — ielikuma «Izglītība. Karjera» redaktore Linda Rozenbaha; «Maxima Latvija» — sabiedrisko attiecību vadītājs Ivars Andiņš; Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības satura un eksaminācijas centra izglītības jautājumu koordinācijas daļas olimpiāžu organizatore Ināra Akmens.

Konkursam tiek pieņemtas vēstules, kuru paustās informācijas patiesumu apliecina skolas direktora, klases audzinātāja (-as) un klases pārstāvja paraksti.

Klasēm papildus motivācijas vēstulēm jāiesūta arī ziņas par sekmīgu piedalīšanos olimpiādēs. Žūrija punktus piešķirs šādi:
- par uzvaru skolas olimpiādē — 1 punkts;
- par uzvaru rajona, pilsētas vai novada olimpiādē — 4 punkti (par otro un trešo vietu attiecīgi 3 un 2 punkti);
- par uzvaru nacionālajā olimpiādē — 7 punkti (par otro un trešo vietu attiecīgi 6 un 5 punkti);
- par uzvaru starptautiskajā olimpiādē — 10 (par otro un trešo vietu attiecīgi 9 un 8 punkti).

Par uzvarētāju komisija ar balsu vairākumu nosaka to klasi, kas ieguvusi vislielāko punktu summu — uzrakstījusi vislabāko, visatraktīvāko motivācijas vēstuli, paveikusi ko sabiedriski nozīmīgu, intensīvi izglītojas arī no mācībām brīvajā laikā, visvairāk un ar vislabākajiem rezultātiem piedalījusies olimpiādēs. Pēc rezultātu apkopošanas «Latvijas Avīze» aprakstīs interesantākos pretendentus un sniegs katra komisijas locekļa motivāciju balsojumā.

linda.rozenbaha@la.lv

Labākās vēstules publicēsim portālā «Apollo».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu