Valodu kursi ārzemēs? Kā izvēlēties?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mēs visi esam nedaudz mācījušies kādu ārzemju valodu – kurš angļu, kurš vācu. Skolas zubrīšana plūstoši pārgājusi institūta iekalšanā, bet, lai cik dīvaini nebūtu, rezultāts gandrīz visiem līdzīgs – tikko jāsāk komunicēt internacionālā sabiedrībā, tā mēs aizmirstam visus līdz šim zinātos vārdus un gramatikas likumus un ar grūtībām izspiežam no sevis banālās filmās saklausītas frāzes.

Daudzi uzņēmumi, pieņemot darbā darbinieku, uzstāj lai kandidāts uz konkrēto amatu noteikti brīvi pārvaldītu kādu no svešvalodām, vai pat vairākas.

Saprātīgākie no mums sāk meklēt kursus, kuros varētu ātri un efektīgi apgūt kaut vai sarunvalodu.

International House

Daži priekšlikumi mēdz būt ļoti kārdinoši – valodas apgūšana miegā, zem hipnozes, ēdot pusdienas vai braucot ar automašīnu. Bet, ja Jūs esat neglābjams skeptiķis un neticat «lidojošajiem šķīvīšiem», sniega cilvēkam un solījumiem, ka «pēc desmit dienām Jūs spēsiet lasīt Dikensu oriģinālvalodā», tad esat gatavs tērēt gan laiku, gan naudu. Bet no sākuma izvērtējiet kādi mērķi Jūs mudina apgūt svešvalodu.

Mūsdienās liels pieprasījums ir valodas apgūšanai tieši tur, kur šajā valodā sarunājas. Apmācība ar «pilno iegrimšanu» ir ļoti efektīga mācību metode, kura sniedz labus rezultātus īsā laikā.

«Izbraukuma skolas» izdomāja angļi. Viņi pieņem pie sevis aptuveni 70% cilvēku, kuri vēlas apgūt angļu valodu. Citi «valodas meklējumos» brauc uz ASV, Īriju, Austrāliju, Maltu un pat uz Dienvidāfriku.

Tiem, kuri vēlas ne tikai apgūt valodu, bet arī veidot karjeru ir programmas «valoda + stažēšanās». Šis variants dod iespēju iegūt darba vietu kādā no ārzemju korporācijām.

Padomi tiem, kuri gatavojas apgūt angļu valodu Lielbritānijā

• Nosakiet, kurš valodas kurss Jums nepieciešams.
• Padomājiet, kas labāk – intensīvā vai parastā apmācība.
• Ja nepieciešams noteikts dokuments, kurš apstiprina, ka esat izgājis apmācību programmu, nosakiet kurš eksāmens Jums būtu jānodod.
• Nosakiet, kurš izmitināšanas veids Jums der vislabāk – ģimene, rezidence vai viesnīca.
• Vērsieties aģentūrā ar labu reputāciju un lielu pieredzi – aģentūras pakalpojumu cena ir niecīga, ja salīdzina ar brauciena izmaksām, taču palīdzība jūtama.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu