Motorizēta kuģošana Rīgas kanālā būs atļauta tikai vienā virzienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Motorizēta kuģošana Rīgas Pilsētas kanālā būs atļauta tikai vienā virzienā — pa straumei — no Centrāltirgus uz Andrejostu. To nosaka Rīgas Domes apstiprinātie noteikumi par kuģošanas līdzekļu satiksmi Pilsētas kanālā.

Turklāt ātrums, ar kādu ikvienam kuģošanas līdzeklim būs jāpārvietojas pa kanālu, nedrīkstēs pārsniegt 5 km/h. Savukārt gar strūklakām būs jāpārvietojas vēl lēnāk — ar minimālu ātrumu.

Kanālā būs aizliegts noenkuroties, izņemot ārkārtas gadījumus, kad nav iespējama izbraukšana no kanāla. Tāpat kanālā aizliegts rīkot kuģošanas apmācības.

Rīgas pilsētas izpilddirektors būs tiesīgs uz laiku slēgt kuģošanu kanālā vai kādā no tā daļām sakarā ar publisku pasākumu rīkošanu, drošības apsvērumu dēļ vai saistībā ar ledus apstākļiem, plūdiem, remontdarbiem un citiem kuģošanu ierobežojošiem apstākļiem.

Lai kuģotu Pilsētas kanālā, būs vajadzīga speciāla Rīgas Domes komisijas atļauja. Tā būs derīga vienu gadu. Kanālā pārvietoties varēs mazizmēra kuģošanas līdzekļi  un ūdens velosipēdi, kuru garums nav lielāks par astoņiem metriem, platums — 2,30 metri, iegrime pie vidējā ilggadējā jūras līmeņa — 0,7 metri un augstums virs ūdens līmeņa (konstrukciju augstums) pie vidējā ilggadējā jūras līmeņa nav lielāks par 1,8 metriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu