Āboltiņa nav gribējusi personīgi aizskart Čepjolkinas godu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa otrdien apstiprināja izlīgumu bijušās Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes (LZTIP) priekšsēdētājas Ingas Čepjolkinas prasības lietā pret bijušo tieslietu ministri Solvitu Āboltiņu (JL) par goda aizskārumu tiesu izpildītājiem veltītos izteikumos.

Izlīgumā bijusī ministre apņēmusies nosūtīt AS «Diena» un portālam «Delfi», kas kopā ar Āboltiņu bija pieaicināti šajā procesā, paziņojumu, ka izteikumi, kurus kā aizskarošus tiesā apstrīdēja Čepjolkina, nav attiecināmi uz Čepjolkinu personīgi, bet gan tie bijuši vispārīgas frāzes.

Izlīgumam piekritušas abas puses, tāpēc izlemts atjaunot 2007.gada 19.jūnijā apturēto tiesvedību strīdā par goda aizskārumu un 30 500 latu kompensācijas piedziņu, kā arī apstiprināt izlīgumu, aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretāre Evita Naglinska.

Čepjolkina prasību tiesā iesniedza 2006.gada 13.februārī.Viņa iepriekš pauda uzskatu, ka Āboltiņas izteikumi negatīvi ietekmējuši tiesu izpildītāju darbu un prestižu. Tiesu izpildītāji arvien biežāk savā darbā sastopas ar situācijām, kad parādnieki atsakās pildīt tiesu lēmumus un vēršas ar nepamatotām sūdzībām pie ministres.

Āboltiņa Čepjolkinu 2005.gada 14.decembrī no amata atstādināja līdz brīdim, kamēr stāsies spēkā tiesas spriedums krimināllietā, kurā viņai uzrādīta apsūdzība par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Pēc prokuratūras sniegtajām ziņām, kriminālvajāšana pret Čepjolkinu sākta par nelikumīgu rīcību kādas kompānijas interesēs, izstrādājot aprēķinu par nekustamā īpašuma izsolē iegūto līdzekļu sadalīšanu starp parādu piedzinējiem.

Čepjolkina uzskata, ka apsūdzība lietā celta nepamatoti. Viņa iepriekš norādīja, ka pieņemts lēmums aizliegt pildīt amata pienākumus, jo nav pietiekami izvērtēti lietas faktiskie apstākļi.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien Čepjolkinu pilnībā attaisnoja krimināllietā, kurā viņa tika vainota dienesta pilnvaru pārkāpšanā, ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā un citos nodarījumos. Tiesa atcēla visus viņai piemērotos drošības līdzekļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu