97% interneta lietotāju iesaistījušies kādā no sociālajiem portāliem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā 97% aktīvo interneta lietotāju ir iesaistījušies kādā no sociālajiem tīkliem, piemēram, «draugiem.lv», «one.lv», «oho.lv» un «myspace.com», liecina mārketinga un sociālo pētījumu aģentūras «Market Data» veiktais pētījums.

Aptaujas gaitā noskaidrojās, ka lielākoties šie portāli tiek apmeklēti regulāri. 83% interneta lietotāju starp trim visbiežāk apmeklētākajiem portāliem min sociālo tīklu portālus, kamēr ziņu portālus salīdzinoši bieži apmeklē 70% respondentu.

Tāpat 89% respondentu uzsver to, ka lielākā daļa draugu ir iesaistījušies kādā no sociālajiem tīkliem, tādējādi ir ļoti ērti sazināties ar viņiem, izmantojot sociālā tīkla kanālu.

79% respondentu atzīst, ka izmanto sociālo tīklu mājaslapās piedāvātos maksas pakalpojumus. 87% respondentu uzskata, ka sociālie tīkli ir lielisks informācijas iegūšanas un apmaiņas veids. 85% piekrīt apgalvojumam, ka sociālie tīkli internetā ir noderīgi sludinājumu ievietošanai un lasīšanai. Savukārt 62% interneta lietotāju uzskata, ka sociālie tīkli ir labākais veids, kā atrast cilvēkus ar līdzīgām interesēm.

Aptaujas gaitā respondenti norādīja arī uz dažādām sociālo tīklu negatīvām iezīmēm. 48% uzskata, ka informācija, kuru cilvēki par sevi sniedz sociālajos tīklos internetā, nav uzticama. 39% uzsver to, ka, iesaistoties sociālajos tīklos internetā, cilvēki retāk satiekas ar saviem draugiem. Savukārt 31% uzskata, ka tie veicina privātās informācijas zagšanu un datu nelikumīgu izmantošanu.

Salīdzinoši maz respondentu uzskata, ka sociālie tīkli veicina bērnu pornogrāfiju un pedofiliju, — tikai 27%, bet 11% uzskata, ka tā ir veltīga laika pavadīšana.

Pētījums arī liecina, ka negatīvāk sociālos tīklus vērtē latvieši un iedzīvotāji Kurzemē. Tāpat negatīvāk sociālos portālus vērtē vecāki cilvēki, kā arī cilvēki ar augstāku izglītības līmeni.

Aptauja tika veikta no 1. līdz 8. aprīlim, tajā piedalījās 1251 respondents.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu