«MySpace» no mēstuļotājiem pietiesā 230 miljonu dolāru kompensāciju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sociālo tīklu vietnei «MySpace» tiesa piešķīrusi neredzēti lielu kompensāciju 230 miljonu dolāru apmērā. Vietne bija iesūdzējusi tiesā pazīstamo mēstuļotāju Senfordu Vollesu un viņa kompanjonu Volteru Rainsu, bet abi apsūdzētie neieradās uz lietas izskatīšanu, ziņo «Virus Bulletin».

«MySpace» iesniedza prasību pret abiem surogātpasta izplatītājiem, kad konstatēja, ka tie ar phishing paņēmieniem ieguvuši «MySpace» lietotāju pieteikšanās vārdus un paroles. Volless un Rainss ar šādā ceļā iegūtiem ID un parolēm pieteicās sociālo tīklu vietnē, lai lietotāju draugu sarakstos ievietotu mēstules.

Rekorda cienīga ir ne vien pietiesātā summa — lielākā šāda veida lietās ASV kopš CAN-SPAM likuma pieņemšanas 2003. gadā —, bet arī naudas sods vainīgajiem — lielākais, kādu vien ļauj piedzīt ASV federālie likumi. Abiem mētuļotājiem kopā piespriests 163,4 miljonu dolāru sods saskaņā ar CAN-SPAM, bet no Rainsa vēl piedzīs 63,4 miljonus saskaņā ar Kalifornijas štata likumu par phishing apkarošanu, turklāt abiem jāsedz tiesas izdevumi četru miljonu dolāru apmērā.

Volless bija viens no lielākajiem mēstuļotājiem 90. gadu beigās. Lai gan 1998. gadā viņš bija paziņojis par surogātpasta biznesa pārtraukšanu (un vismaz kādu laiku patiešām ar to nenodarbojās), bet 2005. gadā piekritis no tā atturēties līdz attiecību noskaidrošanai tiesā ar Federālo tirdzniecības komisiju (FTC), viņš tik un tā vērienīgi turpināja darboties surogātpasta, phishing un spiegu programmu izplatīšanas jomā.

«Šajā gadījumā es apsveicu tiesneša stingro nostāju pret abiem mēstuļotājiem, jo bieži redzam, ka vieni un tie paši cilvēki un firmas atkal un atkal tiek saukti pie tiesas par surogātpasta izplatīšanu. Senfords Volless ir viens no tādiem,» spriedumu vērtē «Virus Bulletin» redaktore Helēna Mārtina. «Stingrāki likumi noteikti palīdz cilvēkus atturēt no noziedzīgas darbības, bet konkrētais spriedums liks padomāt tiem, kas vēl tikai grasās šādā darbībā iesaistīties.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu