ASV robežsargi kopēs informāciju no atbraucēju piezīmjdatoriem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dodoties atpūtā vai komandējumā uz ASV, ceļotājiem jābūt gataviem tam, ka amerikāņu robežsargi gribēs nokopēt informāciju, kas atrodas atbraucēja piezīmjdatorā vai mobilajā telefonā, ziņo SecurityLab.ru.

Jādomā, ka jaunie noteikumi tikai palielinās rindas muitā, kuras jau tagad nav nekādas mazās — tagad laiks būs vajadzīgs ne vien pirkstu nospiedumu ņemšanai, bet arī gigabaitu pārkopēšanai. Grūti spriest, ko īsti meklēs robežsargi — debesskrāpju spridzināšanas plānus, pirātisku programmatūru vai pornogrāfiju, bet jebkurā gadījumā ceļotājam vajadzēs apsvērt, kas drīkst būt ne vien ceļasomās, bet arī datora cietajā diskā.

IT drošības firma Symantec lēš, ka visu iebraucēju pārbaudes gadījumā ceļotājiem pie Amerikas robežām var nākties gaidīt rindā vairākas nedēļas. Lai gan arī tad «nelikumīgu» failu iedabūšana ASV teritorijā nebūs nekas grūts — pirms brauciena tos ielādēs jebkurā interneta failu apmaiņas vietnē, tad ar «tīru» klēpjdatoru šķērsos robežu, bet pēc tam savu informāciju no interneta lejupielādēs atpakaļ datorā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu