Ar mani atkal runā kaijas....

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spirgtais vējš sapinas priežu galotnēs, steidzoties pastāstīt, ka klāt jau maijs un viss no jauna uzziedējis. Slaidās skaistules klausās un labvēlīgi šalko pretī: ak, jaunais un zaļais, vai tu zini to, ko zinām mēs? Priedes jau ilgi stāv līča krastā, tās savā dzīvē daudz redzējušas: kā piekrastē saradās koka mājas, kā pēkšņi parādījās jaunas, jau gluži citas... Jaunība un vecums, vakardiena un šodiena saplūdušas vienotā ornamentā, nemaz neizjaucot mūsdienu Jūrmalas zīmējuma harmoniju.

Burtiski simt metru attālumā no jūras pirms diviem gadiem tika uzbūvēts dzīvojamais komplekss «Jūras pils». Šis elegantais mūsdienīgais komplekss Starptautiskā biznesa centra «Jaunie Projekti» (šodien — «New Projects») rīkotajā konkursā uzreiz tika atzīts par līderi trīs pozīcijās. Nominācijā «Labākais jaunais projekts 2006» tas ieņēma trešo vietu, nominācijā «Labākā elitārā māja» bija otrais, bet trešo vietu izcīnīja nominācijā «Labākā drošības koncepcija». Lūk, tik veiksmīgs sākums! SIA «Real Estate Business» direktore Natālija Babanova viena no pirmajām ievācās šajā mājā — trīsistabu dzīvoklī ēkas pašā augšstāvā.

Desmitais, jubilejas

— Man pret šo mājokli ir īpaša attieksme, laikam tādēļ, ka manā dzīvē tas ieņem īpašu vietu, — stāsta Natālija. — Mājokli izvēlējos nevis es, bet... bijušais vīrs. Jā, mēdz notikt arī tā (smejas). Mēs ar dēlu aizbraucām uz Sanktmoricu slēpot, bet, kad atbraucu, mums pasniedza atslēgas. Atlika tikai paskatīties un piekrist. Nevaru sacīt, ka mēs mājokli uzreiz būtu uztvēruši kā savu. Vieta gan ir grezna (lai tiktu pie jūras, jāpāriet tikai pāri kāpai), un dzīvoklis ir teicams (ērts, mūsdienīgs plānojums), tomēr tik un tā pagāja laiks, kamēr pieradām. Darbs, dēlam skola — arī Rīgā, katru dienu braukšana turp un atpakaļ. Tomēr viss šajā pasaulē ir relatīvs. Mūsu mājā dzīvo ļoti daudz maskaviešu. Un viņi par mūsu attālumiem tikai pasmejas. Viņi no Maskavas līdz Jūrmalas dzīvoklim var nokļūt ātrāk nekā līdz Rubļovkai. Tas nav tikai tēlains salīdzinājums, bet gan pārbaudīts fakts! Pārējie kaimiņi ir jauni uzņēmēji ar bērniem, un viņiem jūras tuvums ir ļoti ērts. Pēc tam sākās pats smieklīgākais. Dzīvoklis mums tika ar pelēko apdari, pēc būtības — betona kaste. Remontu veicām paši. Precīzāk — vīrs. Viņš brauca uz būvmateriālu veikaliem, izvēlējās krāsas, tapetes, flīzes, izdomāja pusarkas, kas telpu sadala funkcionālajās zonās un apvieno visu dzīvokli vienotā ansamblī, viņš izplānoja apgaismojumu, noformēja kamīnu. Mans pienākums bija tikai iebraukt veikalā un piekrist tam, ko viņš bija izvēlējies. Atzīšos godīgi, pat to es nedarīju vienmēr, tikai sacīju: «Es tev uzticos» — un viņš visu iegādājās pats. Kas attiecas uz dizainu, šajā jomā es uz viņu paļaujos simtprocentīgi. Viņam ir nevainojama gaume. Saskaitīju, ka mūsu kopdzīves laikā deviņas reizes esam svinējuši pārcelšanos. Katra mūsu jaunā mājokļa interjeru Babanovs veidoja pats. Man bijis gana laika un iespēju pārliecināties par viņa dizainera talantu. Pārcelšanās uz projektu «Jūras pils» man ir desmitā, jubilejas. Kā jauna dzīves lappuse.

Dzīvokļa dzīvojamā daļa ir 115 kv.m (priekšnams, viesistaba, virtuve, dēla istaba, guļamistaba, vannas istaba un veļas mazgātava-noliktava), un vēl 25 kv.m balkona, kas apvij visu mājokli. Izvēloties starp balkoniem (augšstāvā) un lielu terasi (mājas apakšējā stāvā), Natālijai uzreiz iepatikās pirmie. — Mums gadā nav nemaz tik daudz saulainu dienu, lai izmantotu terasi (bet tās ekspluatācija, starp citu, izmaksā tikpat, cik iekštelpu izmantošana), — teic Natālija. — Ja diena ir patiešām saulaina, labāk aiziet pie jūras, jo vairāk tādēļ, ka tā te ir rokas stiepiena attālumā. Citām vajadzībām man pilnīgi pietiek ar balkonu. Terases vietā man ir cits pluss — satriecoši ainavisks skats aiz loga. Ne jau nejaušības dēļ «Jūras pils» konkursā ieguva tik daudz balvu. Tas ir patiešām ērts, līdz sīkumam pārdomāts dzīvojamais komplekss. Tajā darbojas 17 sistēmas iedzīvotāju ērtībām: piemēram, katrā dzīvoklī ir uzstādīta funcoil un gaisa rekuperācijas sistēma, tādēļ, neatverot logu, telpā iespējams nodrošināt svaigu filtrētu gaisu. Ērta un plaša stāvvieta zem mājas, lifts, skaists, kopts iekšpagalms.

Spēles ar krāsām viesistabā

Natālijas dzīvokļa dizains nav veidots stingri vienotā stilā. Te izmantoti gan klasikas, gan high-tech elementi. Kopumā var sacīt, ka dzīvoklis ir ieturēts eklektikas stilā, un tam piemīt savdabīgs šarms. Šeit nav šodien tik populāro balto sienu. Katra telpā — spēles ar krāsām, turklāt drosmīgi, bez bailīgiem skatieniem.

Balts nav obligāts

Es sapņoju par gaišu vai krēmkrāsas vannas istabu. Vīrs piedāvāja uzlīmēt tās uz vienas sienas un, ja nepatiks, nomainīt. Izlīmējām. Es paskatījos un... kārtējo reizi pārliecinājos, ka Babanovam taisnība! Telpa izskatās bagāti, stilīgi, bet sniegbaltie džakuzi un izlietne lieliski noēno «fuksiju». Pareizi saka: «Nekad nesaki «nekad»!» Bet kopumā interjera dizaina veidošana sākās pēc krievu parunas: «Deju sāc no krāsns!» — stāsta Natālija. — Mēs arī «dejojām»... no kamīna.

Interjera centrā — kamīns

Kurtuve ir ierāmēta ar tumšas krāsas koka rāmi, un es nolēmu, ka ādas mēbeles (dīvāni, krēsli) piestāvēs gan krāsas, gan stila ziņā. Natālija nav krāsainu un plūksnainu paklāju piekritēja, tādēļ savas viesistabas interjeru viņa papildināja ar visai neparastu paklāju, kas gatavots no ādas pinuma. Bet itāļu lustra veidota gaisīgas kristāla bumbas veidā.

Kā lielākajā daļā jauno projektu, viesistaba ir ap vienota ar virtuvi

— Man šāds savienojums patīk — ērti, komfortabli, — teic saimniece. — Mēs dzīvojam divatā ar dēlu, abi esam ļoti aizņemti, tādēļ es negatavoju bieži, parasti tikai brīvdienās. Ar aromātiem lieliski tiek galā spēcīgs tvaika nosūcējs. Bet vizuāli virtuve no viesistabas ir atdalīta ar elegantu, apgaismotu pusarku. Tāda pati arka atdala viesistabu no priekšnama. Galvenais šīs telpas akcents — iebūvēti skapji ar dizainisku fasādi. Tie izgatavoti pēc Ingara Meijera (SIA «Impulss Pluss») projekta, kurš savukārt ideju smēlies mēbeļu izstādē Milānā. Nelielais paaugstinājums kalpo kā oriģināls rotājums diezgan plašajam priekšnamam un vienlaikus — kā pamats grīdas vāzei. — Kad vienā no Rīgas veikaliem nejauši ieraudzīju šo gultu, uzreiz sapratu, ka tā ir mana, lai cik arī maksātu, — ekskursiju pa dzīvokli turpina Natālija.

Laiks atpūtai

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu