Londonu un Ņujorku savieno «Telektroskops»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simtiem cilvēku trešdien drūzmējās pie neparastām ierīcēm Londonā un Ņujorkā, lai no Atlantijas okeāna dažādām pusēm pamātu vieni otriem.

Britu mākslinieka Pola Sentdžordža Londonā Temzas upes krastā un Ņujorkā pie Bruklinas tilta uzstādītie «Telektroskopi» ļauj ņujorkiešiem un londoniešiem vērot vieniem otrus. Cilvēki vieni otriem māja ar rokām vai turēja zīmītes ar tādiem uzrakstiem kā «Sveicieni no Londonas».

«Telektroskopi» abos galamērķos iznirst no zemes kā tunelis, kas šķērso Atlantijas okeānu.

«Telektroskopa» autora interneta lapā publicētas diagrammas un grafiki, atainojot «tuneļa» būvēšanu un spoguļu sistēmas izvietošanu, lai nodrošinātu attēlu parādīšanos abos tuneļa galos.

Sentdžordžs arī stāsta, kā viņa vecvectēvs sāka šo Transatlantisko projektu, kā pierādījumu pievienojot fotogrāfiju, kurā mākslinieks redzams pazemes tunelī ar lāpstu rokā. «Reti kurš zina par slepenu tuneli, kas stiepjas dziļi zem Atlantijas okeāna. 2008. gada augustā, vairāk nekā gadsimtu pēc darbu sākšanas, tunelis beidzot tika pabeigts,» stāstīts vietnē.

Tomēr patiesībā tuneļa galos klātbūtnes efektu nodrošina mūsdienu tehnoloģijas — platjoslas interneta pieslēgums ar augstas izšķirtspējas tīmekļa kamerām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu