«Jaunā paaudze» grasās protestēt pret praidu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Draudzes «Jaunā paaudze» locekļi sestdien Rīgā plāno protestēt pret geju, lesbiešu un transseksuāļu parādes gājienu 11. novembra krastmalā, piektdien vēsta laikraksts «Diena».

Trešdien notikušajā «Jaunās paaudzes» dievkalpojumā tās līderis Aleksejs Ļedjajevs teatrāli pacēlis rokas pret 11. novembra krastmalas attēlu teicis: «Lūgsim Jēzu, lai tajā dienā līst lietus! Lai viņš aptur tos perversos nešķīsteņus.»

Visi dievkalpojumā klātesošie aicināti praida laikā pulcēties krastmalā protestēt pret pasākumu. «Tiem, kas nespēj laist pasaulē bērnus, šī zeme nedrīkst piederēt, tie nedrīkst to pārvaldīt,» turpinājis Ļedjajevs, kā izteikumus zālē esošie pavadīja ar skaļiem aplausiem, smiekliem un «āmen».

Viņš draudzes locekļiem sludināja, ka vairāk par 80% AIDS slimnieku ir homoseksuāļi. Laikraksts gan norāda, ka, pēc Sabiedrības veselības aģentūras datiem, pērn lielāko daļu ar HIV inficējušos veido narkotiku lietotāji, homoseksuālajās dzimumattiecībās inficēto skaits ir deviņas reizes mazāks.

Dievkalpojuma beigās klātesošajiem izdalītas aģitācijas lapiņas krievu un kļūdainā latviešu valodā ar aicinājumu sestdien ierasties krastmalā. To sauklis: «Pasaki «nē» nāves kultūrai.» Sīkāk par plānotajiem protesta pasākumiem dievkalpojuma laikā runāts netika.

«Draudzības dienu» gājiena jeb seksuālo minoritāšu praida atļaušana 11. novembra krastmalā «izraisīs ne tikai miermīlīgus protestus likuma ietvaros».

Latviešu leģionāru organizācijas «Daugavas vanagi Latvijā» vadītājs Jānis Atis Krūmiņš,  biedrības «Vilki» pārstāvis Andris Belcers, partijas «Visu Latvijai!» priekšsēdētāja vietnieks Raivis Dzintars, «Patriotiskās audzināšanas un militārās tuvcīņas skolas» pārstāvis Egils Helmanis un Jānis Sils no organizācijas «Klubs 415» atklātā aicinājumā atbildīgajām iestādēm norāda, ka būtu nepieņemami, ja seksuālo minoritāšu gājiens tiks rīkots 11. novembra krastmalā — vienā no centrālajiem Latvijas valstiskuma un nacionālās pašapziņas simboliem.

31. maijā plānotais «Draudzības dienu» gājiens Rīgā notiks 11. novembra krastmalā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu