Praida bilance - pieci aizturētie

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Geju, lesbiešu un seksuālo minoritāšu gājiena laikā 11. novembra krastmalā sestdien aizturētas piecas personas, portālu «Apollo» informēja Rīgas reģiona policijas pārvaldes pārstāve Sigita Pildava.

Policija aizturējusi četrus praida pretiniekus, kuri centušies tikt pie gājiena dalībniekiem. Taču policisti šos mēģinājumus operatīvi apturējusi un praida dalībniekiem nav uzbrukts.

Starp aizturētajiem ir arī viens gājiena dalībnieks, kurš meties saplēst protestētāja plakātu. Par nodarījumu sākts kriminālprocess.

Sestdien Rīgā, 11. novembra krastmalā notika Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības «Mozaīka» rīkotais praids, kurā piedalījās aptuveni 200 cilvēku. Protestēt pret gājienu bija ieradušies pāris simti protestētāju, kuri bija tērpti baltos kombinezonos vai organizācijas «No pride» krekliņos.

Rokās viņi turēja plakātus ar uzrakstiem «grēks», «stop AIDS, stop pride», «geju importam nē». Bija redzami arī vairāki citādi no Bībeles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu