Vārdi un saukļi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Nudien bēdīgi, ka gaidāmo Dziesmu svētku gājienā nepiedalīsies organizācijas «Mozaīka» apvienotais vīru un sievu koris. Tāds zaudējums «zemes, kura dzied» vokālajai daudzveidībai!

Tikmēr saglabājas cerība, ka svētku dalībniekiem latvju zemturi dāļās bezmaksas piena litrus. Kazi, izmisumā nonāks arī vietējie alus brūvētāji, un, demonstrējot valdībai savu sāpi, viņi pret simboliskiem ziedojumiem laistīs izslāpušajiem tautiešiem putojoša miestiņa straumes.

Aizvadītajās dienās lieku reizi pierādījās inflācijas posts ne makos, bet galvās. Jēdzieni «draudzība», «iecietība», «tiesības», «taisnīgums» utt. atkal tika bezkaunīgi devalvēti, Bībele kā pēdējais loģiskais arguments tika skaidrota pat bezdievjiem, bet varavīksne un dardedze Latvijā paklusām tika pilnībā privatizēta.

Kādreiz komunisti varītēm kārās tautai kaklā, paģērot vienlaidus bezierunu mīlestību par saviem maldiem, meliem un varas darbiem. Nu geji un lesbietes varītēm pieprasa laikabiedriem siltumu un sapratni. Freimanes kundzei tā kārojas ievilkt «Mildu» gultā visai Eiropai par apmierinājumu. Citādi domājošie latvieši, protams, vērtējami kā latenti nacisti, jo klusībā tīko pazemoto minoritāti nosmacēt tvana gāzē un vienu viendzimuma ģimeni pēc otras nogādāt pilsētas krematorijā. Bet savu naidu šie cilvēknīdēji, lūk, bēdzina diskriminējošajā tēzē, ka «pederastu tiesības beidzas vietā, kur sākas mana bērna acu skatiens».

Neapskaužamā situācijā nonākuši vietējie politiķi. Viņiem, daudzcietušajiem, ne vien jāsatraucas par Saeimas izdzenāšanu, bet arī jāmēģina izpatikt gan cilvēktiesības dievinošajai modernajai Eiropai, gan arī jācenšas izdabāt vietējam tumsonīgajam elektorātam.

Priecē, ka Latvija pamazām civilizējas. Ja ticam opozīcijas politiķiem, piemēram, «jaunlaicēnu» Mūrniecei, tautas priekšstāvju vairākums gatavi vismaz emocionāli «iznākt no skapja» un praidu patiesībā atbalstot teju 99 «gudrās galvas» — vai viss deputātu korpuss, izņemot zooloģisko homofobu Šmitu. Tiesa, paliek vēl ortodoksālais, no valsts atdalītais kardināls Pujats. Viņš, rakaris, viss neapdraud altārzēnus, viņš, celibāta briesmonis, gatavs piesmiet cilvēktiesības un nolikt Latvijas ēku uz baznīcas viduslaiku pamatiem.

Tomēr netaisni inkriminēt Freimanes kundzei ar «Mozaīkas» praida biedriem/biedrenēm vispārcilvēcisku jēdzienu perversu skaidrojumu, to uzurpēšanu klajai propagandai un demagoģijai, musināšanai un savtīgumam. Grēko ne vien minoritāte, bet arī mažoritāte. Piemēra pēc, cik liekulīgs patiesībā ir visas modernās Eiropas pirmais un pārlaicīgais reklāmas sauklis — brīvība, brālība, vienlīdzība!

Vispārzināms, cik nemākulīgi Latvija izrīkojas ar atgūto brīvību. Apjukums un bailes liek meklēt jaunus kaklakungus Rietumos, kuri iekāro mūsu «piena upes ķīseļa krastos» un sūta latvju karakalpus «misijās». Brīvlaistie dzimtļaudis nespēj «pa pilienam izspiest no sevis vergu» vai arī viņu instinkti beidzot nekontrolēti un pašiznīcinoši izlauzušies no morāles krātiņa...

Bet brālība bieži pārvēršas brāļu karā, dalot mantoto tēvtēvu «savu stūrīti, savu kaktiņu zemes». Jauki teorijā apjaust visas cilvēces brālību, bet pretīgi, ja kaimiņos iemitinās kupla čigānu ģimenīte. Morītis, protams, ir jauks basketa laukumā, bet nēģeris izrādās visnotaļ diskutabls kandidāts paša mazbērna bioloģiskā tēva lomai...

Savukārt par vienlīdzību jauki klaigāt pie baņķiera Kargina villas «Adler» augstā žoga. Vārds zaudē skanīgumu gadījumos, kad jādalās pašam. Zemeņu kūka uz sava tuvākā vai dzimtās valsts rēķina pašsaprotami šķiet tik garda un tik pelnīta...

Tā kā iedzimtais grēks kristīgi sadalīts visiem cilvēkiem. Atšķirības mūslaikos nebūtiskas. Vieniem abortu taisa ar kireti, citiem — ar klistīra bumbieri. Mīlestība tak viena... 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu