Septiņi soļi ceļā uz veiksmīgu karjeru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Runā, ka nav neaizstājamu darbinieku. Jā, bet ir tādi, kurus aizstāt nav ieteicams, tādi, par kuriem darba devēji cīnās. Septiņi soļi ceļā uz labu karjeru, pēc [s:18975]:

Ticība sev

Ceļš uz panākumiem — tas ir jūsu ceļš, un iet pa to vajadzēs jums pašam. Protams, satiksiet cilvēkus, kuri jums palīdzēs veikt šo ceļu, bet noteikti satiksiet arī tādus, kuri jums traucēs.

Izglītība

Cilvēkam ar augstāko izglītību ir vairāk izredžu dabūt darbu un saņemt lielāku atalgojumu nekā cilvēkiem ar zemāku izglītību.

Profesionālisms

Savs darbs jāzina teicami, nemitīgi uzlabojot zināšanas, jācenšas sasniegt ideālu. Nevajag apgūt iemaņas, kuras nav vajadzīgas jūsu tiešā darba veikšanai. Plašs redzesloks jums nepalīdzēs virzīties pa karjeras kāpnēm, to jūs varat izmantot krustvārdu mīklu atminēšanā.

Citu pieredze

Ja uzņēmumā, kurā jūs strādājat, ir kāds cilvēks, kuram ir zināšanas, kādu nav jums, — nekautrējieties un jautājiet viņam, lai padalās ar savām zināšanām.

Priekšniekam vienmēr taisnība

Nevajag strīdēties ar priekšnieku, viņam vienmēr būs taisnība, un jūs strīdā zaudēsiet un sabojāsiet attiecības.

Tomēr der analizēt situāciju, ja zināt, ka priekšnieka nekompetence var novest pie lieliem zaudējumiem, izskaidrojiet priekšniekam visus «par» un «pret» pa punktiem.

Komunikācijas spējas

Te jums jābūt ļoti uzmanīgam — nevajag klusēt par savu ārpusdarba dzīvi, lai kolēģi nedomātu, ka jūs dzīvojat tikai darbam, bet privātās dzīves sīkumus citiem klāstiet piesardzīgi. Protams, ir svarīgi kolēģu pulkā iegūt draugus.

Intrigas

Tas nav labākais ceļš, kā kļūt par vērtīgu darbinieku. Nekad nesūdziet savus kolēģus vadībai, jo stukači nepatīk pat priekšniecībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu