Nedēļas nogalē uguns iznīcina 81 hektāru meža

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pagājušās nedēļas nogalē vien valstī reģistrēti 39 meža ugunsgrēki un uguns skārusi 81,5 hektārus meža, portālu «Apollo» informēja Valsts meža dienesta pārstāve Selva Šulce.

Vislielākais meža ugunsgrēks izcēlies Sēlijas virsmežniecības Daudzevas mežniecībā, kur sestdien no atpūtnieku, visticamāk, makšķernieku, bez uzraudzības atstātā, nenodzēstā ugunskura izcēlās šogad lielākais meža ugunsgrēks. Cilvēku bezatbildības dēļ izdega 73 hektāri meža, tai skaitā nodega 12,5 hektāri jaunaudzes. Meža dzēšanas darbos bija iesaistīti ap 40 cilvēku gan no Valsts meža dienesta, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, gan Zemessardzes, gan mežizstrādātājiem, kā arī trīs uguns dzēšanas automašīnas — divas no Valsts meža dienesta un viena no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta.

Uguns ierobežošanu apgrūtināja lielais vējš un jaunaudzes degšana ar vainaguguni, tas nozīmē, ka tai vietai nav iespējams tuvoties. Neatsveramu palīdzību meža ugunsgrēka ierobežošanā sniedza Nacionālo bruņoto spēku helihopters, kas palīdzēja noturēt ugunsgrēka vienu flangu un tādā veidā ugunsgrēka teritoriju izdevās ierobežot.

Cīņā ar uguni piedalījās arī smagā tehnika — divi buldozeri, viena augsnes sagatavošanas frēze un traktors ar ūdens cisternu. Ugunsgrēka teritorija jau sestdienas vakarā tika apjozta ar mineralizēto joslu, kas ir kā aizsargjosla, lai uguns neizplatītos tālāk. Patlaban turpinās ugunsgrēka vietas apsargāšana un uguns likvidēšana.

Viens paaugstinātas bīstamības meža ugunsgrēks grūti pieejamā vietā izcēlās arī Rīgas–Ogres virsmežniecībā Tumšupē. Arī šajā gadījumā uguns dzēšanā tika iesaistīts helikopters un 19. Zemessardzes bataljona meža ugunsgrēku dzēšanai aprīkots visurgājējs. Pateicoties operatīvai rīcībai, šo ugunsgrēku ierobežoja apmēram piecu hektāru platībā.

Pagājušajā nedēļā pavisam izcēlušies 94 meža ugunsgrēki ar kopējo uguns skarto meža platību 101,8 hektāri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu