Aivo atgriezies no šova «X-Factor» Anglijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dziedātājs Aivo, gūstot pozitīvu žūrijas novērtējumu, šonedēļ atgriezies no Anglijas, kur 192 000 dalībnieku konkurencē piedalījās muzikālā televīzijas šovā «X-Factor».

«X-Factor» ir lielākais televīzijas dziedāšanas konkurss un šovs vienlaikus visā Eiropā ar aptuveni 200 000 dalībnieku piedalīšanos, kur galvenā balva ir miljons britu mārciņu vērts līgums ar mūzikas ierakstu kompāniju «Sony BMG». «X-Factor» uzvarētāji, piemēram, Leona Lewis, patlaban jau ir sasnieguši popularitāti visā pasaulē, un ar savu debijas albumu «Spirit» kļuvusi par jebkad visātrāk pārdoto debiju ar miljonu pārdoto diska kopiju skaitu piecās nedēļās. «Spirit» iekļautā singla «Bleeding Love» video septiņas nedēļas bija pirmais Anglijas topos.

Žūrijas sastāvu veido tādas slavenības kā Šārona Osborna, kas jau 15 gadu vecumā sāka karjeru sava tēva vadītajā mūzikas menedžmenta kompānijā. Tieši pateicoties Šāronas Osbornas ieguldījumam 25 gadu garumā, mēs zinām tādu pasaules megazvaigzni kā Ozijs Osborns. Šova «X-Factor» idejas autora un galvenā producenta Simona Kovela darbs mūzikas industrijā ir mērāms 30 gadu garumā, sākot no EMI, beidzot ar «Sony BMG» un paša vadīto kompāniju «SYCO TV». Simona Kovela mākslinieku sarakstā varam ierindot arī grupu «Westlife», kuras pirmie septiņi singli bija topu pirmajās vietās Anglijā. Gadu no gada šovā «X-Factor» kā uzvarētāji ir tieši soulmūzikas un RnB izpildītāji.

Tāpēc divkāršs prieks un pozitīvs pārsteigums bija uzzināt, ka šogad apstiprinājumu piedalīties šovā «X-Factor» saņēmis arī Latvijas soulmūzikas un RnB dziedātājs Aivo, kas jau līdz šim, piedaloties dažādos valsts un starptautiskos konkursos un festivālos, ieguvis godalgotas vietas. Saņemot Simona Kovela laba vēlējumus, norisinājās konkursa pirmās kārtas, kas veiksmīgas izdevās arī Aivo, iekļūstot starp labākajiem A grupas dziedātājiem.

Aivo jau reiz piedalījies dziedāšanas konkursā Anglijā «Young Stars», kā rezultāti pārsteidza ne tikai tuviniekus un līdzjutējus, bet arī pašu mūziķi, šajā prestižajā konkursā iegūstot pirmo vietu.

Kaut arī tādi mūzikas stili kā soulmūzika un RnB klausītājiem pazīstami jau gandrīz 40 gadus, Latvijas mūzikā šie stili patlaban nav īpaši iepazīti. To apņēmies mainīt Aivo, kas uzskata, ka ar RnB emocijas var izteikt jo īpaši spilgti.

Gada sākumā kinostudijas «Cinevilla» telpās Jūrmalā notika pirmais soulmūzikas un RnB mūzikas koncerts, kurā piedalījās tādi dziedātāji kā Aivo un Jānis Stībelis. Jānis savulaik izveidoja RnB un soulmūziku spēlējošu grupu ar nosaukumu «Shake and Bake». «Man ir prieks iepazīstināt klausītājus ar jaunu mūzikas stilu! Vēlos būt RnB mūzikas aizsācējs Latvijā! Stībelis tiek saukts par šā mūzikas stila celmlauzi, taču, kā mēs redzam, tas viņam nav īsti izdevies! Viņam, iespējams, ir pietrūcis spēka, lai cīnītos,» stāsta Aivo.

Aivo ciena Hērbija Henkoka muzikālo daiļradi, taču tehnikas paņēmienus dziedātājs mācās, klausoties Kristīnas Agileras, Vitnijas Hūstones, Krega Deivida, Džeimsa Beneta, Šeina Varda un citu dziedātāju izpildītās dziesmās.

LNT šova «Zvaigžņu lietus» producents Niks Volmārs stāsta: «Mums ir, uz ko tiekties, lai sasniegtu pasaules līmeni šovu veidošanā, tajā pašā laikā «Zvaigžņu lietus» ir viens no krāšņākajiem šoviem, kāds Latvijas televīzijās jebkad ir bijis, un mēs varam lepoties ar simtprocentīgu dzīvo skanējumu.»

Vaicāts, vai piedalītos šovā «Zvaigžņu lietus», ja tiktu izteikts šāds piedāvājums, Aivo atbild: «Es noteikti izvērtētu šo piedāvājumu, jo ikviena parādīšanās plašākai auditorijai dod iespēju klausītāju iepazīstināt ar sevi un ar mūziku, ko izpildu.»

Pašlaik Aivo strādā pie sava pirmā videoklipa dziesmai «Bring That World Back». Dziesmas ideja ir par cilvēkiem, kuri savas bezatbildības dēļ noveduši sevi un pasauli līdz pašiznīcināšanās slieksnim. Tā ir kā ceļojums, kuras laikā iespējams iztēloties pasauli tādu, kāda tā bija iepriekš, aicinot katru no mums novērtēt un atzīt vietu, no kurienes nākam, kur esam auguši un veidojušies par personībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu