Nevis priekšnieki, bet līderi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests» izdevusi latviešu valodā tulkotu līderības profesora Džona Edeira grāmatu «Nevis priekšnieki, bet līderi» — ceļš uz panākumiem līderībā.

Grāmata «Nevis priekšnieki, bet līderi» ir otrā latviešu valodā lasāmā Dž. Edeira grāmata, kas sarakstīta sarunas formā starp kādu jaunu biznesa vadītāju un pašu grāmatas autoru. Sarunas gaitā tiek atklāta līderības būtība un ieteikumi, kā no vadītāja kļūt par līderi, iztirzājot līderības aspektus un pamatprasmes, kas nepieciešamas padoto iedvesmošanai un iedrošināšanai.
«Tas ir labs līderis, ja cilvēki tik tikko nojauš par viņa eksistenci. Ne tik labs, ja cilvēki viņam paklausa un uzgavilē. Vissliktākais, ja cilvēki viņu nicina. Necieniet cilvēkus, un viņi necienīs jūs. Bet par labu līderi liecina tas, ka viņš maz runā, kad viņa darbs ir padarīts un mērķis sasniegts, bet visi saka: «To paveicām mēs»,» grāmatā raksta Džons Edeirs. 

Dž. Edeirs tiek uzskatīts par pasaules autoritāti līderības un tās attīstīšanas mākslā. Viņa izstrādātās līderības programmās piedalījušies vairāk nekā miljons organizāciju vadītāju pasaules mērogā. Nesen līderības pasniedzējs, konsultants un vairāk nekā 40 grāmatu autors saņēma Ķīnas apbalvojumu par viņa «izcilo izpēti un devumu līderības laukā», iegūstot Goda profesora titulu. Dž. Edeirs ieguvis Oksfordas universitātes maģistra grādu literatūrā un doktora grādu filozofijā Kinga koledžā (Londona). 1979. gadā viņš kļuva par pirmo līderības studiju profesoru pasaulē Surrey universitātē.

Grāmata «Nevis priekšnieki, bet līderi» ir piektā latviešu valodā tulkotā Džona Edeira grāmata, kas izdota, sadarbojoties izdevniecībai «Lietišķās informācijas dienests» un Hansabankai, sākot profesora grāmatu sērijas publicēšanu latviešu valodā. Šogad lasītāji jau iepazinās ar Džona Edeira latviešu valodā izdotām grāmatām «Līderība un inovācijas», «Līderība un motivācija», «Iedvesmojošais līderis» un «Kā izaudzēt līderus». Drīzumā gaidāmas jaunas Dž. Edeira grāmatas par citiem līderības aspektiem.

Izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests» jau 15 gadus specializējas profesionālas un kvalitatīvas informācijas un literatūras izdošanā profesionāļiem, vadītājiem un uzņēmējiem. Izdevniecība izdod Latvijas autoru un latviski tulkotas biznesa un profesionālās grāmatas, kas atzītas visā pasaulē, kā arī atbilst Latvijā aktuālajām norisēm. Izdevniecība «Lietišķās informācijas dienests» ir sadarbības partnere tādām pazīstamām izdevniecībām kā «Harvard Business School Press» (ASV), «Kogan Page» (Lielbritānija) u. c.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu