Federers ar grūtībām pieveic Monfilu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pasaules pirmā rakete šveicietis Rožē Federers piektdien tikai ar grūtībām iekļuva Francijas atklātā čempionāta finālā. 

Pusfinālā Federers tikai ar 6:2, 5:7, 6:3 un 7:5 trīs stundu ilgā cīņā pieveica mājinieku Žilu Monfilu. Svētdien finālā Federers jau trešo gadu pēc kārtas tiksies ar pasaules otro raketi spāni Rafaelu Nadalu, kurš pusfinālā ar 6:4, 6:2 un 7:6 (7:3) pārspēja trešo raketi serbu Novaku Džokoviču. Atgādinām, ka Džokovičs ceturtdaļfinālā smagā cīņā pieveica latviešu tenisistu Ernestu Gulbi.

Iepriekšējos divos gados par uzvarētāju kļuvis Nadals, taču Federers noteikti vēlēsies izcīnīt savu 13 «Grand Slam» titulu. Rekords - 14 «Grand Slam» tituli - pieder amerikānim Pītam Samprasam. Nadalam būs iespēja kļūt par otro tenisistu pēc leģendārā zviedra Bjerna Borga, kurš Francijā uzvarējis četrus gadus pēc kārtas.

Iepriekšējā abu tenisistu tikšanās reizē ATP «Masters Series» turnīrā Hamburgā Nadals finālā pārspēja Federeru ar 7:5, 6:7 (3:7) un 6:3, un arī Montekarlo «Masters Series» turnīra finālā spānis bija pārāks ar 7:5 un 7:5. Vienīgo uzvaru kādā no šīgada turnīriem pasaules pirmā rakete spēja izcīnīt 20. aprīlī Eštorilas ATP turnīrā, kad finālā, atrodoties vadībā ar 7:6 (7:5), 1:2, cīņu nespēja turpināt krievu tenisists Nikolajs Davidenko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu