Zatlers lūdz Rīgas pašvaldību sakārtot Pils laukumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers saistībā ar Rīgas pils kompleksa renovāciju lūdzis pašvaldību veikt Pils laukuma sakārtošanu.

«Es būtu gandarīts, ja Rīgas pilsēta uzņemtos rūpes par Pils laukuma plānošanas procesu un tā tālāku labiekārtojumu atbilstoši valsts reprezentācijas vajadzībām, kā arī rīdzinieku un pilsētas viesu ērtam ikdienas lietojumam,» rakstīts Zatlera vēstulē Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK).

Tādēļ Rīgas pašvaldība plāno rīkot konkursu Pils laukuma iekārtošanai. Tas jāveic atbilstoši Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem un tajos iekļautajām prasībām par šā laukuma tālāku attīstību uz atklāta arhitektūras konkursa ideju bāzes.

Konkursu vajadzēs rīkot, ievērojot Rīgas vēsturiskā centra plāna nostādnes un vēsturiskās izpētes materiālus. Programma ietver sadaļu, kas saistīta ar Latvijas valsts reprezentācijas funkcijām un to protokolāro norisi.

Žūrijas komisijas darbam plānots izlietot 4000 latu, ekspertu darba samaksai — 1000 latu, konkursa godalgu fondam — 24 000 latu, bet konkursa norises nodrošināšanai — 12 000 latu.

Rīgas Domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti trešdien, 11. jūnijā, lems par 41 000 latu piešķiršanu no Pilsētas attīstības fonda metu konkursa organizēšanai. Galīgais lēmums būs jāpieņem Domes Prezidijam.

Kā ziņots, reāli remontdarbi Rīgas pilī varētu tikt sākti nākamā gada sākumā, bet kopumā rekonstrukcijas darbus plānots veikt desmit gadu laikā — līdz Latvijas 100. gadadienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu