Aiztur iespējamo uzņēmēja slepkavu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizdomās par alkoholisko dzērienu ražošanas firmas SIA «Mantija» līdzīpašnieka Sergejs Levinoka slepkavību policija plašā operācijā svētdien Rīgā aizturējusi kādu agrāk tiesātu 1950. gadā dzimušu vīrieti, kurš līdz šim bēguļoja un bija izsludināts pat starptautiskā meklēšanā.

Kā ziņots, Levinoks ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots pērn 11. septembrī Buļļu un Dzegužu ielas krustojumā Pārdaugavā.

Policija izvirzīja versiju, ka notikusi pasūtījuma slepkavība mantisku jautājumu dēļ, un jau pērn izmeklēšanas gaitā likumsargu redzeslokā nonācis 1950. gadā dzimis vīrietis, kurš bija saistīts ar kādu organizētu noziedzīgu grupējumu un jau agrāk tiesāts par mantkārīgiem noziegumiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Policisti nolēma šo vīrieti aizturēt, taču izrādījās, ka viņš atrodas ārpus Latvijas. Tika savākti, pēc policistu domām, pietiekami daudz pierādījumu, ka tieši šis vīrietis noslepkavojis uzņēmēju, un tiesa tika lūgta sankcionēt viņa arestu. Saņemot vienoto Eiropas aresta orderi, Latvijas likumsargi informējuši Vācijas kolēģus, ka aizdomās turamais varētu atrasties šajā valstī, taču tur viņu aizturēt nav izdevies.

Sestdien, 14. jūnijā, Latvijas tiesībsargājošās iestādes saņēmušas anonīmu informāciju, ka iespējamais Levinoka slepkava atgriezies Latvijā, un svētdienas vakarā Pārdaugavā, veicot plašu operāciju, kurā iesaistījās vairāki dienesti, viņš tika aizturēts. Patlaban vīrietis ievietots īslaicīgās aizturēšanas nodaļā.

Kriminālprocess šajā lietā ir ierosināts pēc Krimināllikuma 117. panta 3. daļas par slepkavību, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā, jo tā notika uz ielas.

Patlaban, pēc Ķuža teiktā, policija izmeklē vairs tikai vienu versiju — slepkavība ir saistīta biznesa attiecību kārtošanu. Tomēr sīkāka informācija izmeklēšanas interesēs netiek sniegta.

Patlaban 50% «Mantijas» daļu 150 000 latu nominālvērtībā joprojām reģistrēti ar Levinoka vārdu, bet pa 25% daļu pieder firmas valdes priekšsēdētājam Ingum Miškam un valdes loceklim Aleksandram Tomašovam. Līdz šā gada janvāra sākumam Miškam piederēja 50% «Mantijas» kapitāldaļu.

Uzņēmuma valdē patlaban strādā arī Levinoka dēls Vjačeslavs Levinoks.

Kā ziņots, «Mantija» 1996. gadā sāka darbību bijušās Iļģuciema alusdarītavas teritorijā, kur izveidoja savu ražošanas cehu.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu