JZK un ZM organizē Karjeras dienas laukos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jau otro gadu Latvijā notiek Karjeras dienas laukos, kuras organizē Latvijas Jauno zemnieku klubs (JZK) sadarbībā ar Zemkopības ministriju (ZM), LLKC un lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām. Karjeras dienu mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar lauksaimniecības nozarēm, piesaistot jauniešu interesi lauku dzīvei, pašus rosinot darboties un piedalīties lauksaimniecības produkta izstrādē.

JZK un ZM interesentus aicina piedalīties Karjeras dienās visā Latvijā un katrā Latvijas rajonā, kādā lauku sētā saimnieki uzņem jauniešus, lai tiem atklātu sava aroda noslēpumus, portālu «Apollo» informēja Elīna Olante, Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente. Karjeras dienu laikā katra nedēļa nosaukta savā vārdā: no 9. līdz 15. jūnijam jau notika netradicionālās lauksaimniecības nedēļa. No14. līdz 20. jūlijam interesenti varēs piedalīties lopkopības un gaļas pārstrādes nedēļā. Savukārt no 11. līdz 17. augustam laukos svinēs dārzeņu un augļu nedēļās. Katru svētku nedēļu pasākuma viesi varēs piedalīties atrakcijās un viesoties kādā no lauku sētām.

Jau pērn Karjeras dienas laikā vairāk nekā 1000 dalībnieku no visas Latvijas apmeklēja 65 saimniecības un ražotnes, iegūstot vērtīgu informāciju un zināšanas par pienu, medu un maizi.

Šogad tiek aktualizētas trīs tēmas: netradicionālā lauksaimniecība, lopkopība un gaļas pārstrāde, dārzeņu, augļu audzēšana un pārstrāde.

Karjeras dienu laikā dalībnieki joprojām tiek aicināti piedalīties konkursā «Izkonkurē kaimiņu», kas attīsta jauniešos radošumu un saimnieka domāšanu, prasmi plānot un organizēt savu uzņēmējdarbību. Konkursa dalībniekiem jāprezentē katrā no nedēļām mājas darbus, kas saistīti ar jaunu produktu izgudrošanu, mārketingu un sabiedriskajām attiecībām. Karjeras dienu viesi par aktīvu dalību nopelna bonusa punktus un saņem īpašas «pases», ar kurām var apmeklēt arī turpmākos Karjeras dienu pasākumus, sakrāt vēl papildu punktus un saņemt balvas.

Savukārt 17. augustā Jelgavā notiks Karjeras dienu noslēguma pasākums, kur jaunieši, kas apmeklējuši Karjeras dienas, savākuši erudīcijas punktus un prezentējuši savus izgudrotos produktus, piedalīsies interaktīvās viktorīnās un sacentīsies par galveno balvu — portatīvajiem datoriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu