Līgo dienā policija aizturējusi 95 dzērušus autovadītājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pirmdien, 23.jūnijā, policija visā Latvijā īpašos reidos aizturējusi 95 autovadītājus, kas pie stūres bija sēdušies reibumā un kuru organismā alkohola koncentrācija bija virs 0,5 promilēm, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

20 autovadītāji pie stūres brauca, būdami narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē, bet vēl 89 šoferi brauca dzērumā, taču nepārsniedza pieļaujamo promiļu daudzumu organismā.

Vakar reidos strādāja 355 ceļu policijas darbinieki un vēl 227 policisti no citām struktūrvienībām.

Kopumā tika pārbaudīti 7864 autovadītāji.

Diviem autovadītājiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par agresīvu braukšanu. Savukārt par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem administratīvi sodīti 78 gājēji, bet trīs automašīnu vadītāji bija dzēruši un izraisīja ceļu satiksmes negadījumu.

Policijas pārstāve informēja, ka Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš ir devis rīkojumu strādāt pastiprinātā režīmā ne tikai šodien, bet arī rīt, 25.jūnijā.

Policija atgādina autovadītājiem, ka nedrīkst sēsties pie stūres dzērumā. Arī līdzcilvēki tiek aicināti atturēt autovadītājus no braukšanas, ja ir gulētas vien dažas stundas un ja Līgo naktī ir lietots alkohols.

Kā jau ziņots, laika posmā no 20. līdz 22.jūnijam Ceļu policija īpašos reidos aizturēja 144 autovadītājus, kuru organismā konstatēta alkohola koncentrācija, kas pārniedza atļautās 0,5 promiles. Aizturēts arī 21 autovadītājs, kas bija sēdies pie stūres narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē. Vēl 144 autovadītāji bija sēdušies pie stūres pēc alkohola lietošanas, taču viņu organismā alkohola koncentrācija nepārsniedza pieļauto normu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu