Pedvālē un pāri Ventas tiltam skrējuši aptuveni 50 kaili cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejā Jāņu nakti noslēdzot un sagaidot uzlecošo sauli vīru rituāla skrējienā piedalījušies 20 vīri un sešas sievas, bet Kuldīgā pāri Ventas tiltam skrējuši vairāk nekā 20 kaili cilvēki.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja direktors Ojārs Feldbergs, šovasar notika pēc kārtas jau četrpadsmitais Pedvāles Jāņu rīta vīru rituāla skrējiens. Savukārt sešas sievas devās atsevišķi rasas peldē Pedvāles pļavās, lai rituāli mazgātos gada visdziedinošākajā un atjaunojošākajā ūdenī, tādejādi vairojot savu veselību, skaistumu un dzīvesprieku.

Kā stāstīja Felbergs, Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejā Līgo vakarā bija pulcējušies vairāki simti dažādu paaudžu cilvēku, lai piedalītos radoši rituālos svētkos «Jāņu nakts dzelzs saule».

Jāņu naktī tapušas piecas skulptūras, kurās akmens savienojas ar metālu. Brīvā dabā čuguna kausējamā krāsnī tika kausēta dzelzs un lietas jaunas skulptūras. «Dzelzs kausēšanas brīvā dabā ir ilgs, bet vizuāli iespaidīgs un krāšņs process. Jaunās skulptūras tiks apstrādātas un jau pēc nedēļas tās muzeja apmeklētāji varēs apskatīt,» stāstīja mākslinieks.

Astotajam «Pliko līgotāju skrējienam» Kuldīgā pāri Ventas tilta starta šāvienu devis pilsētas domes izpilddirektors Viktors Gotfridsons. Skrējiens šogad noticis pa atjaunoto tilta braucamo daļu un tajā piedalījušies vairāk nekā 20 skrējēji.

Kā aģentūru LETA informēja Kuldīgas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Dambīte-Damberga, šogad skrējēju skaits bijis salīdzinoši mazāks nekā iepriekšējos gados, jo traucējis lietus un vēsais laiks. Katrs skrējējs balvā saņēmis alu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu