Ārgalis neapmierināts ar policijas cīņu pret grafiti zīmētājiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Domes (RD) priekšsēdētāja vietnieks Andris Ārgalis (TP), kas pagājušajā gadā aktualizēja cīņu ar materiālo vērtību bojāšanu ar grafiti un citiem zīmējumiem, ir neapmierināts ar Rīgas Pašvaldības policijas veikumu šajā jomā, portālu «Apollo» informēja RD.

«Pašvaldības policija ziņo, ka pusgada laikā viņi ir notvēruši «veselus» 33 grafiti zīmētājus. Manuprāt, tas liecina par policijas nespēju un arī nevēlēšanos kārtīgi strādāt. Vienkārši novērojumi par to, cik krāsu baloniņu ikdienā tiek pirkti veikalos un arī mūsu pilsētas ēku un citu objektu joprojām apzīmētās, «sacūkotās» sienas liecina par to, ka grafiti zīmētāju ir krietni vairāk un viņu dēļ namīpašnieki un pašvaldība turpina ciest ievērojamus zaudējumus,» norāda Ārgalis. «Pašvaldības policijai no pilsētas budžeta tiek piešķirti milzīgi līdzekļi, un šai iestādei būtu jārūpējas, lai pasargātu pašvaldību un tās iedzīvotājus no vandaļu izdarībām.»

Pēdējā laikā Pašvaldības policijas darbība vai, drīzāk, bezdarbība arvien pieaug. Par to liecina gan neveiksmīgā cīņā ar sienu bojātājiem, gan ne visai loģiskā vienošanās par Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumu neievērošanu un sēdēšanu centra parku zālienā, gan arī nesenais incidents ar britu tūristiem, kurš pierāda policijas bezspēcību, saka Domes priekšsēdētāja vietnieks.

«Pašvaldības policija atrodas tiešā Rīgas Domes priekšsēdētāja pakļautībā. Viņa vietā es būtu stingrāk sekojis policijas darbībai un pieprasījis nevis formālu atskaitīšanos Domes Prezidija sēdēs, bet reālus rezultātus. Pagājušajā gadā mēs aprēķinājām, ka, lai labotu sienu apzīmētāju «gleznojumus», pašvaldībai būtu jātērē 200 000 latu. Domāju, pilsētai nebūtu jāfinansē gan Pašvaldības policijas bezdarbība, gan šīs bezdarbības seku likvidācija. Arī ārzemnieku visatļautības iegrožošana ir tikai mūsu policijas un pilsētas vadītāja nostājas jautājums. Ja paši policisti nemāk rūpēties par rīdzinieku drošību, tad Domes priekšsēdētājam būtu jādod tāds uzdevums un jāpanāk, ka tiek cienītas rīdzinieku intereses,» uzskata Ārgalis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu