JL lūdz Saeimas komisiju izvērtēt Rasnača rīcību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partija «Jaunais laiks» (JL) nosūtījusi lūgumu Saeimas Mandātu, iesniegumu un ētikas komisijai ar lūgumu pārbaudīt, vai Juridiskās komisijas priekšsēdētāja biedrs Dzintars Rasnačs (TB/LNNK), vadot sēdi par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atsaukšanu no amata, nav pārkāpis likumu par interešu konfliktu, aģentūru LETA informēja JL Saeimas frakcijas deputāte Linda Mūrniece.

JL lūdz noskaidrot, vai Rasnačs ir bijis tiesīgs vadīt un pats piedalīties komisijas sēdēs, jo KNAB ir lūdzis sodīt deputātu par to, ka viņa sieva ir bijusi deputāta palīdze.

Savukārt cits Juridiskās komisijas deputāts Aigars Štokenbergs aģentūru LETA informēja, ka, iespējams, jau rīt, 26. jūnijā, viņš varētu rosināt atsaukt Rasnaču no komisijas priekšsēdētāja biedra amata.

Saeimas sekretārs Rasnačs savukārt uzskata, ka «partija «Jaunais laiks» tādējādi cenšas novērst uzmanību no lietas būtības un tās pārstāvji nav iepazinušies ar likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» normām», aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienests.

Rasnačs no 22. līdz 28. jūnijam atrodas NATO Parlamentārās asamblejas Ekonomikas un drošības komitejas sēdē ASV.

Kā ziņots, 20. jūnijā Saeimas Juridiskā komisija ar septiņām koalīcijas deputātu balsīm atbalstīja lēmumprojektu par Loskutova atbrīvošanu no KNAB priekšnieka amata. Valdība 18. jūnijā ārkārtas sēdē pēc iepazīšanās ar speciāli izveidotās komisijas atzinumu nolēma rosināt Saeimu atbrīvot no amata KNAB priekšnieku.

Šopavasar klajā nāca informācija, ka no KNAB pazuduši 135 500 latu. Šī summa pazudusi 11 lietās, no kurām lielākā daļa jau izskatītas. To, kur nauda palikusi, pētīs īpaši izveidotā prokuroru darba grupa.

Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Velta Zaļūksne sākotnēji atstādinātajai, bet tagad jau no darba atbrīvotajai KNAB Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas vadītājai Indrai Veipai un šīs pašas nodaļas bijušajam galvenajam speciālistam Jānim Imšam uzrādījusi apsūdzības par piesavināšanos un bezdarbību.

Ministru kabineta izveidotā komisija Loskutova darbības izvērtēšanai vienbalsīgi pieņēma savu gala lēmumu, aicinot atbalstīt Loskutova atbrīvošanu no KNAB priekšnieka amata.

Loskutovs KNAB priekšnieka amatā uz pieciem gadiem tika iecelts 2004. gada maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu