Masveida grūtniecība ASV skolā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Gločesteras  (Masačūsetsas štats) varas iestādes izmeklē dīvainu notikumu vietējā skolā — 17 skolnieces, kuru vecums ir 17 gadu un mazāk, kļuvušas par grūtniecēm gada sākumā, ziņo ВВС, «Sky News» un «Los Angeles Times».

Skolas pārstāvis Džozefs Salivans teica, ka neparasti liels skaits skolnieču vēršas pie ārsta, lai pārliecinātos par grūtniecību. Ja rezultāts ir negatīvs, meitenes izskatās ļoti apbēdinātas. «Skolnieces cenšas palikt stāvoklī. Pagaidām gan nav zināms, kāpēc. Daži psihologi to raksturo kā vēlēšanos pašapliecināties, jo viņas nesaņem vajadzīgo mīlestību,» piebilst Salevans. Cita versija liecina, ka meitenes gribējušas vienlaikus iznēsāt bērnus un kopīgi tos audzināt.

Gločesteras lieta ir nosaukta par «Grūtnieču savienību» («Pregnancy Pact»). Pilsētas varas iestādes paziņojušas, ka par bērnu tēviem kļuvuši skolas skolnieki, jauni cilvēki vecumā ap 25 gadiem un viens bezpajumtnieks. Pagaidām vēl nav lemts par krimināllietas ierosināšanu, lai gan, pēc štata likumiem, seksuālas attiecības ar meiteni, kura ir jaunāka par 16 gadiem, tiek klasificētas kā izvarošana.

No 1991. līdz 2005. gadam pusaudžu grūtniecības skaits ASV bija ļoti samazinājies, bet tad atkal šādu grūtniecību skaits palielinājās. 2006. gadā palielinājums ir 3%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu