Vēl un vēlreiz par orgasmu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa/Erots

Cilvēkam orgasms ir vislielākā bauda un ne ar ko nesalīdzināms pārdzīvojums.

Vīrietim orgasmu izraisa gandrīz vienīgi dzimumlocekļa kairināšana ar roku, muti vai maksts sienām, un parasti, taču ne vienmēr, tas saistās ar sēklas noplūšanu.

Sievietei šo brīnišķo sajūtu rada kutekļa kairināšana un dzimumlocekļa kustības makstī, ko prasmīgs un pieredzējis vīrietis prot pietiekami paildzināt.

Tomēr sieviete var sasniegt orgasmu arī citādi, piemēram, to var radīt kutekļa, maksts vai G punkta kairināšana ar roku vai muti. Katrai desmitajai sievietei orgasma laikā no urīnizvadkanāla izdalās šķidrums. Uzskata, ka šis šķidrums ir gar urīnizvadkanālu izveidoto Skīna dziedzeru sekrēts, jo tas nav ne urīns, ne maksts gļotas.

Orgasma stiprums ir mainīgs: to ietekmē noskaņojums, možums vai nogurums, mīlas rotaļas ilgums un veids, savstarpējās atdevības pakāpe, kā arī jebkurš notikums viena vai otra partnera dzīvē. Ne katrs dzimumakts beidzas ar orgasmu, un tā tam arī jābūt; dzīvē ir brīži, kad orgasms ir seksuālās aktivitātes dabisks rezultāts, un ir arī tādi brīži, kad partneri sasniedz orgasmu, tikai krietni papūloties.

Vīrieša ķermeņa reakcija

Tad, kad pārpildītie dzimumdziedzeri izšļāc savu saturu tajā urīnizvadkanāla daļā, kas iet cauri priekšdziedzerim un to iestiepj, rodas sevišķi patīkamas sajūtas. Ik pēc 0,8 sekundēm iestājas kontrakcija, pavisam četru vai piecu kontrakciju sērija, kuru laikā vīrietis izšļāc uzkrāto sēklu.

Dažiem vīriešiem orgasms saistās ar ārkārtīgi spēcīgām fiziskām reakcijām — viņi vaid, sten, vaibsta seju un izloka ķermeni, dažkārt ar savu dramatisko uzvedību pat nobiedējot partneri. Ir arī tādi vīrieši, kuriem orgasms noris ļoti mierīgi un klusi, tā ka partnere īsti nesaprot, vai orgasms vispār ir bijis. Jādomā, ka vairākumam vīriešu orgasma ārējās izpausmes ir kaut kur pa vidu starp šīm divām galējībām.

Sievietes ķermeņa reakcija

Orgasma kontrakciju ilgums, stiprums un plašums ir atšķirīgs dažādām sievietēm, ka arī mainīgs vienas un tās pašas sievietes praksē. Daļa sieviešu sasniedz augstu baudas virsotni, kas samērā ātri atslābst, citas orgasmu sajūt kā vispārēju, siltu, iekšēju labsajūtu, bet dažām sievietēm pēc virsotnes sasniegšanas bauda samazinās pakāpeniski vairāku secīgu pastāvīgo jeb plato fāžu veidā.

Dažas sievietes orgasma laikā lokveidīgi izliec ķermeni, sasprindzina muskuļus un vaibsta seju. Dažkārt sieviete kliedz, sāk raudāt vai sakož lūpas. Citām pārdzīvojums ir tikko manāms, viņām orgasms izpaužas ar uzbudinājuma pieaugumu, dažām neapzinātām gurnu kustībām, muskuļu savilkšanos dzimumorgānu apvidū un vispārēju atslābumu orgasma beigās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu