«Darba izmēģinājumos» iesaistījušies 145 bezdarbnieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) īstenotajā projektā «Darba izmēģinājumi» iesaistījušies 145 bezdarbnieki, kuri noslēguši līgumu ar darba devēju, aģentūru LETA informēja NVA sabiedrisko attiecību pārstāve Iveta Kancēna.

Visaktīvāk NVA projektā iesaistījušies Latgales reģiona iedzīvotāji. Rēzeknē savas prasmes izmēģina 14, Gulbenē 13, bet Preiļos 11 bezdarbnieki. Aizkrauklē un Kuldīgā pasākumā iesaistījušies 10 bezdarbnieki, Ventspilī — pieci un Saldū — divi bezdarbnieki.

Arī vislielākā darba devēju aktivitāte vērojama Latgales pusē. NVA Krāslavas filiālē 27 darba devēji pieteica 122 darba vietas, bet Rēzeknes filiālē saņemti 26 darba devēju pieteikumi, kas iecerējuši nodrošināt 73 darba vietas. Gulbenes pusē «Darba izmēģinājumus» savos uzņēmumos vēlas īstenot 16 darba devēji. Vismazākā aktivitāte bija Bauskas un Ogres filiālē, kur pieteikumu dalībai pasākumā pieteica tikai trīs darba devēji.

NVA nodarbinātības pasākumam «Darba izmēģinājumi» īstenošanai pavisam pieteicās 268 darba devēji visā Latvijā. Tā kā  «Darba izmēģinājumos» bezdarbnieki var izmēģināt savas prasmes un iemaņas visa gada garumā, darba devējs slēdz darba līgumu ar Nodarbinātības Valsts aģentūras norīkotu bezdarbnieku jau uz konkrētu norīkojumā norādīto laiku.

Pasākuma laikā bezdarbniekam ir iespēja praktiski noteikt savu profesionālo piemērotību, strādājot pie viena vai vairākiem darba devējiem vienā, divās vai trijās profesijās — katrā ne mazāk kā vienu mēnesi. Tādējādi bezdarbnieks praktiskā veidā var noteikt savu profesionālo piemērotību un izvēlēties apgūšanai sev visvairāk piemēroto profesiju, kā arī iegūt nepieciešamās prasmes un iemaņas, lai iekārtotos patstāvīgā darbā.

Pirms pasākuma sākšanas NVA veica bezdarbnieku aptauju par vēlamākajām profesijām, kurās bezdarbnieks gribēja noteikt savu piemērotību un iegūt iemaņas. Aptaujas rezultāti liecināja, ka vispieprasītākais amats ir palīgstrādnieks — 3515, kuram seko mazumtirdzniecības veikala pārdevējs — 2892, apkopējs — 1829, auto vadītājs — 1028, grāmatvedis — 781, celtnieks — 741, pavārs — 706 un administrators — 682 interesenti.

Vismazāk bezdarbnieki vēlējās savas darba prasmes izmēģināt, strādājot par kurinātāju — 10, slaucēju — astoņi, jurista palīgu — trīs, kasieri — trīs, konditora palīgu un maiznieku — trīs, pasta šķirotāju — trīs, bibliotekāru — divi un klientu konsultantu — tikai viens interesents.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu