Enerģijas laupīšanas izpausmes kolektīvā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Mistika, enerģētiskā aizsardzība

Cilvēks, kurš mīl savu darbu un cilvēkus, ar ko tur iznāk saskarties, jau no rīta uzsūc sevī prieka enerģiju. Turpretī cits pamostoties par darbu domā kā par katorgu, nolād to, ar grūtībām pieceļas, bet ir spiests braukt. Turklāt viņam nav ne spēka, ne veselības, to jau viss kaitina, kaut kas it kā žņaudz viņa ķermeni — tas ir klasisks vampīrs.

Diezgan bieži sastopama tāda parādība, ka enerģiju laupa priekšnieks. Visai pazīstama šāda aina: priekšnieks pirmdienās sapulcina savus padotos un sāk viņus strostēt. Viņš katru «izķidās» līdz pat sīkumam, ikvienam atradīs kādu aizvainojošu vārdu, ko pateikt, saspīlēs nervus visam kolektīvam, iznīcinās jebkuru vēlēšanos strādāt. Kliedzot, sitot ar dūri uz galda, metot apvainojumus tieši sejā, turklāt vēl visiem dzirdot, viņš uzlādējas.

Ja cilvēks nespēj gūt citu cilvēku cieņu ar savu darbu, interesēm, mīlestību un labestību, viņš šo cieņu sāk pieprasīt.

Ja priekšnieks ir vampīrs, viņam visapkārt uzrodas liekuļi un iztapoņas. Tie ir garīgā ziņā vāji cilvēki, kuri sevi tādējādi aizsargā pret enerģētiskiem satricinājumiem.

Nav nekādas jēgas cīnīties pret priekšnieku vampīru, viņš tādā veidā tikai vēl labāk varēs uzlādēties ar jūsu enerģiju.

Nereaģējiet uz priekšnieka rupjību, pasmaidiet, pasakiet kaut ko par laiku, kāds ir ārā, un jūs ieraudzīsiet brīnumu. Priekšnieks pēkšņi pietvīks, kļūs pavisam sarkans un ar roku ķers pie sirds. Jūs viņam nedevāt savu enerģiju — un, lūk, atklājās vampīrisma simptomi: kliegšana bezspēcības dēļ, rupjība neaudzinātības dēļ un lielas dusmas, ko izraisījis ļaunums. Darbs ir mūsu darbības enerģētiskais lauks, kurā mēs pavadām lielāko savas dzīves daļu.

Bet vai darbā nemēdz būt cilvēki, kuri jums šķiet netīkami un tādēļ jūs kaitina? Un, lūk, tikai tāpēc, ka jūs nemitīgi par tiem domājat un runājat, jūsu enerģija aizplūst pie šiem cilvēkiem, un jums nepieciešams periodiski no kāda uzlādēties. Tas, kurš jūsu darbavietā visvairāk nosoda citus, ir potenciāls vampīrs. Normāls, vesels cilvēks visiem visu piedod vai arī neievēro to, no kura nāk garīgs smārds.

Tehnikas progress radījis vēl vienu izsmalcinātu vampīrisma paveidu — telefonisko vampīrismu. Telefoniskais vampīrs nezvana, lai dalītos ar jums savā priekā, bet gan «izšļāc» uz jums kārtējās vai vienas un tās pašas problēmas. Tas var būt radinieks, paziņa vai kolēģis — viņi zvana gandrīz katru dienu un vienmēr nelaikā, atņemot daudz laika, atraujot jūs no darba. Jūs klausāties viņos ar īgnumu, un jūsu enerģija kā neredzams strautiņš pārtek pie vampīra. Te minēti tikai daži piemēri par vampīrismu darbavietā.

Jautājumi par šo parādību kādā kolektīvā jāaplūko ļoti uzmanīgi. Neveiksmes tajos daudz biežāk rodas nepareizas vadības psiholoģiskās un auriskās nesaderības (kas arī aprij enerģiju) nekā viena «enerģētiskā kaitnieka» esamības dēļ. Par enerģētiskiem vampīriem varētu liecināt:

• lielākās kolektīva daļas domas, ka konkrētais cilvēks ir vampīrs;
• paaugstināts konfliktu skaits (aizkaitināmība, aizvainojums, atriebība) no šā cilvēka puses;
• slikta pašsajūta (galvassāpes, nogurums, aizkaitinājums) lielākajai kolektīva daļai, tā gandrīz vienmēr parādās pēc kontakta ar aizdomās turēto personu;
• kopīgās emocionālās atmosfēras un darba uzlabošanās, ja kādu brīdi nav klāt aizdomās turētais.
Ja vērojamas šīs pazīmes, var domāt, ka kolektīvā ir cilvēks, kas laupa darbaspēju, kopības, vispārējās labvēlības un veiksmes enerģiju.

Lai aizsargātos, jāveic šādi pasākumi:
• jāseko, lai aizdomās turētā persona pati veiktu visus savus darba pienākumus;
• jāpanāk, lai citi kolektīva locekļi būtu mierīgi, izturēti, īpaši neizrādītu savas simpātijas vai antipātijas;
• kolektīvam jāiemācās psihoenerģētiski apvienoties, grupveidā radot it kā mierīgu lauku, kas apslāpē visus negatīvos uzliesmojumus, nomierina, neitralizē uzstājīgo, lokalizē tā iedarbību uz cilvēkiem, kas ir psiholoģiski stiprāki par viņu;
• iemācīties lietot dažādas psihoenerģētiskās aizsardzības metodes;
• attiecīgajai personai nestāstīt sevišķi svarīgu informāciju (komercnoslēpumus u. tml.);
• ja nepieciešams, griezties pie augstākās priekšniecības;
• ja iespējams, ar humoru izkļūt no smagās situācijas.

Ja nu tomēr nekas nepalīdz, jārada ap vampīru «klusuma josla», lai piespiestu viņu aiziet.

Dažreiz notiek kļūda un vampīra īpašības tiek piemērotas nevainīgam cilvēkam, lai ar viņu izrēķinātos. Šāda darbība smagi grauj kolektīva karmu, iznīcinoši skar atsevišķus kolektīva locekļus un viņu kolektīvu kopumā. Parasti pēc šādiem ekscesiem tas izirst.

Vampīrisms kolektīvā var izpausties dažādi:
nejauši iekļuvis cilvēks ar daudz zemāku garīgo attīstību, tāpēc viņš no pārējiem prasīs vairāk uzmanības un kolektīvās enerģijas patēriņš būs samērā liels, lai neitralizētu radīto enerģētisko haosu;

negatīvu, pret citiem vērstu emociju pārpilns grupas biedrs (skaudīgs, ātri aizkaitināms), slinkuma un vieglprātības dēļ ievērojami atpalicis no pārējiem, provocē skandālus un strīdus, kuros kā pa enerģētisko piltuvi aizplūst grupas kolektīvi uzkrātā enerģija;

cilvēks jau ilgstoši strādā, bet personīgas nepatikas dēļ nevēlas harmonizēt savas attiecības (arī auru un enerģiju) ar dažiem grupas locekļiem. Veidojas sasprindzinājums, savstarpēja neuzticēšanās, konflikti, kas jauc grupas vienotību un rada pastāvīgu enerģijas noplūdi;

cilvēks iekšēji pieder pie citas garīgās grupas, tradīcijām, virzieniem, viņu nomāc izturēšanās šajā kolektīvā, varbūt pašam to nemaz neapjaušot. Tāds izstaro svešu, disharmonisku enerģiju (varbūt kopumā pat labu), kas grupā rada disonansi;

cilvēks gatavo vai pat jau ir izdarījis slēptu vai atklātu nodevību pret savu garīgo grupu. Tas izsauc vislielākos enerģijas zudumus, jo šāda cilvēka darbība parasti ir vērsta pret organizācijas līderi — enerģētisko centru.

Ja atklājas vampīrisms kādā no minētajām izpausmēm, grupai un tās vadītājiem nepieciešams:

noraidīt un neielaist grupā jaunus cilvēkus ar izteiktām vampīriskām īpašībām uzvedībā. Bet, ja tomēr tādi tiek iesaistīti, likt viņiem pildīt kopīgos noteikumus, norādot viņu īsto vietu;

grupu saliedēt ar personīgo piemēru — ar pacietību, labsirdību audzināt grupas locekļus, palīdzēt nīdēt vampīrikās tendences;

gadījumos, kad vampīriskās tieksmes kļūst izteiktas un apdraud grupas tālāko eksistenci, organizācijas locekļiem no šā cilvēka jāatbrīvojas. Tas jādara ārkārtīgi uzmanīgi, pārāk strauji nepārraujot smalkās enerģētiskās un karmiskās saites.

Tikai paaugstinot garīgā darba intensitāti, ar kopīgu vēlēšanos sasniegt augstākos mērķus pakāpeniski var vājināt karmas saites. Beigu beigās vampīrs, nespēdams izturēt šādu spriegumu un pašuzupurēšanos, pats aizies no organizācijas.

Fragments no grāmatas «Psiholoģiskās aizsardzības grāmata», izdevniecība «Kopsolī», 2005. gads

www.saulesjosta.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu