Vai būs īstais? Konkurss!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CV Market

Interneta personāla atlases kompānija «CV Market» sniedz praktiskus ieteikumus, ko rakstīt un ko nerakstīt pieteikuma vēstulē. Un aicina piedalīties [s:19523], kurā iespējams vinnēt abonementus sporta klubā un dāvanu karti valodu kursu apmeklēšanai. Viss, kas jāizdara – jāpiemeklē katram sludinājuma atbilstoša pieteikuma vēstule.

Ja kādreiz ir bijis jautājums- vai pieteikuma vēstule ir nepieciešama, tad turpinājumā izlasīsi, ko rakstīt, ko nerakstīt pieteikuma vēstulē un kādos gadījumos labāk neapgrūtini lasītāju.

Darbs tiešām var būt patīkams!

Mēģini uzskaitīt tos darba pienākumus, kas sagādā patīkamas emocijas un ko labprāt darītu turpmāk. Tad mēģini piemeklēt atbilstošu vakanci. Ļoti lietderīgi, atrodot kādu konkrētu vakanci, painteresēties, ko tieši šis amats ietver, kuras varētu būt lietas, kas ne īsti patiktu.

Uzraksti pieteikuma vēstuli, ko darba devējs izlasīs!

Nav nekāds noslēpums, ka lielu daļu pieteikuma vēstuļu darba devējs nemaz nelasa. Kāpēc? Tāpēc, ka redzot standarta formu un frāzes, nerodas nekāda vēlme turpināt lasīt. Vai arī pieteikuma vēstule ir pārāk gara.
Sūtot pieteikumu e-pastā, vēlams jau e-pasta „subject” norādīt, uz kādu vakanci piesakies.

Adresē vēstuli

Vēstule jāadresē vismaz konkrētās SIA personāla daļai, ja nav informācija par personu, kurš pieteikumus saņem.

Nepārvērt pieteikuma vēstuli par visas dzīves aprakstu uz vairākām lapaspusēm

Pievērs uzmanību pieteikuma vēstules apjomam - iekļaujies vienā lappusē. Īsu pieteikumu vēlams uzrakstīt jau e-pastā, atsevišķi kā pielikumi nepievienojot, tā mudinot darba devēju iepazīties ar CV. 
Vismaz dažas minūtes velti uzņēmuma mājas lapas izpētei, lai būtu priekšstats par tā darbību. Iepazīsties vēlreiz ar prasībām kandidātiem un uzsver savas labākās un atbilstošākās iemaņas konkrētam amatam.

Esi atklāts -

ne tikai uzsver savas labākās īpašības, piemini kādu no saviem trūkumiem. Varbūt tikai tavā izpratnē tas ir trūkums, bet kādā no vakancēm tava īpašība būs tieši laikā. Darba devējs novērtēs patiesumu un vēlmi atrast atbilstošu darbu.

Atbildi uz telefona zvaniem -

laika posmā, kad aktīvi nodarbojies ar darba meklēšanu, esi izsūtījis pieteikumus dažādiem uzņēmumiem, turi telefonu sev tuvumā, jo vienreiz vai pāris reizes, kad nevarēs tevi sazvanīt un neatzvanīsi, liela iespēja, ka būsi velti iztērējis laiku, rūpīgi gatavojot pieteikumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu