Par ielaušanos Pentagona datortīklā draud 60 gadu cietumsods

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gerijam Makinonam par ielaušanos Pentagona datortīklā draud 60 gadu cietumsods, svētdien, 27. jūlijā, raksta avīze «Guardian». Trešdien, 30. jūlijā, Lordu palāta spriedīs par viņa izdošanu Amerikas Savienotajām Valstīm.

Programmētāju Geriju Makinonu apcietināja 2002. gadā Lielbritānijā. ASV varas iestādes viņu apsūdz par ielaušanos NASA un Pentagona datortīklos. Angli Makinonu amerikāņi uzskata par «ievērojamāko hakeri, kurš specializējies armijas datoru uzlaušanā».

«Guardian» raksta, ka viņš Pentagona serverus uzlauzis, jo par katru cenu gribējis uzzināt patiesību par NLO. Vienlaikus viņš vēlējies parādīt, cik slikti ir aizsargāti amerikāņu serveri. Iepriekš Makinons jau vairākas reizes apgalvojis, ka amerikāņu tīklos ielauzies, lai apmierinātu savu ziņkārību; par ASV neatlaidīgo prasību viņu izdot tiesāšanai hakeris avīzei saka: «Amerikāņi baidās, ka es pārāk daudz zinu par NLO.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu