Jaunie mākslinieki apgleznos mēbeles

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iededzoties par Latviju, topošie mākslinieki līdzdarbosies Latvijas 90. dzimšanas dienas organizēšanā. Ar akrila krāsām tiks apgleznotas kartona mēbelītes, kuras visu augustu ceļos pa Latvijas pilsētām līdz ar 90. gadadienas svētku informatīvo telti.

Radošo darbnīcu pārstāvēs septiņi Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas jaunie mākslinieki vecumā no 14 līdz 20 gadiem. Lai simbolizētu valsts nozīmīgo gadskārtu, mākslinieki nolēmuši apgleznošanā izmantot tikai 90. gadadienas svētku logotipa krāsas: rozā, sarkanu, tumši zilu, violetu, baltu un pelēku.

Kopumā iecerēts apgleznot 30 mēbelītes — 10 galdiņus un 20 soliņus. Izvēlētas tika tieši kartona mēbelītes, jo tās ir videi draudzīgas, gatavotas no pārstrādātiem materiāliem, bet vienlaikus iztur pat 200 kg svaru.

Apgleznotās mēbelītes ikvienam būs iespēja apskatīt un iemēģināt Latvijas 90. gadadienas svētku teltī. Tā būs svētku vēstnese, kur varēs iegūt informāciju par jubilejas pasākumiem, kā arī līdzdarboties dažādās radošās izpausmēs. Pirmo reizi Latvijas dzimšanas dienas telts būs apmeklējama 2. augustā Ventspils pilsētas svētkos, savukārt 9. augustā tā ceļos uz Valmieras pilsētas svētkiem, 16. augustā — uz Rīgas pilsētas svētkiem, bet 22. augustā — uz Daugavpili.

Radošā darbnīca darbosies 30. jūlijā plkst. 12.00–16.00 Esplanādē, iepretim Raiņa piemineklim. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kā arī ikviens cits interesents tiek aicināts aplūkot radošo procesu, uzmundrināt māksliniekus un apskatīt viņu mākslas darbus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu