Konfiscē 500 adapterus ar viltotām «Bluetooth» preču zīmēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālā iestāde pieņēma lēmumu kādai juridiskai personai uzlikt 500 latu naudassodu un konfiscēt 500 adapterus ar viltotām «Bluetooth» preču zīmēm.

Jūnijā veicot kādam uzņēmumam piederošas kravas pārbaudi, VID darbiniekiem radās aizdomas par iespējamiem intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem attiecībā uz kravā esošajām iekārtām. «Bluetooth» preču zīmju pārstāvim tika nosūtīti izņemto preču paraugi ar lūgumu sniegt atzinumu, vai preces ir kontrafaktas jeb viltotas. 

No preču zīmju īpašnieka pārstāvja saņemtajā atzinumā noteikts, ka iekārtas ar šādu preču zīmi atzīstamas par viltotām un pārkāpj preču zīmju īpašnieku intelektuālās īpašuma tiesības.

Pēc lietas apstākļu noskaidrošanas konstatēts, ka iekārtu izcelsmes valsts un nosūtītājvalsts ir Ķīna un to aptuvenā tirgus vērtība ir 540 lati.

Par konstatēto pārkāpumu uzņēmumam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un, izskatot lietas materiālus, pieņemts lēmums par viltoto preču konfiskāciju. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu