11 personas nozagušas 41 miljonu bankas karšu numuru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV aizturētas 11 personas, kurām izdevies pretlikumīgi iekļūt Amerikas deviņās lielākajās mazumtirdzniecības interneta vietnēs un nozagt 41 miljonu bankas karšu numuru, pirmdien Krievijas laikrakstam «Naše vremja» pavēstīja Krievijas kredītkaršu un maksājumu sistēmu uzziņu dienests «Credcard».

ASV varas iestādes ziņo, ka šis ir vislielākais hakeru grupējums, kas specializējies kredītkaršu un debetkaršu numuru zagšanā.

Trīs no aizturētajām personām ir ASV pilsoņi, bet pārējie ir no Ķīnas, Ukrainas, Baltkrievijas un Igaunijas.

Tieslietu ministrijas mājaslapā izvietotā informācija liecina, ka hakeriem izdevies iekļūt «TJX Cos.», BJ, «Wholesale Club», «OfficeMax», «Boston Market», «Barnes & Noble», «Sports Authority», «Forever 21» un DSW tīklu datubāzēs.

Varas iestādes arī paziņoja, ka aizturētie nav bijuši «datorģēniji» — viņi vienkārši veikalos pieslēdzās neaizsargātiem bezvadu tīkliem un palaida vīrusu programmas serveros, kuri apkalpo finanšu darījumus.

Informācija par nozagto karšu numuriem glabājās divos serveros Latvijā un Ukrainā — Ukrainas serverī bija atrodama informācija par 25 miljoniem karšu, savukārt Latvijas serverī — par 16 miljoniem karšu.

Bandas locekļi cits citu pazina tikai pēc lietotājvārdiem un nekad dzīvē nebija tikušies. Bandas līderis bija ASV pilsonis Alberts Gonsaless, kas vienlaikus bijis amerikāņu specdienestu informators.

Ja Gonsalesu atzīs par vainīgu izvirzītajās apsūdzībās, viņam draud mūža ieslodzījums.

Drošības dienesti aizturējuši arī divus citus bandas locekļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu