NATO ģenerālsekretārs aicina pārtraukt karadarbību Gruzijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Šēfers ir noraizējies par notikumiem Gruzijas autonomajā reģionā Dienvidosetijā, tāpēc aicinājis pārtraukt karadarbību un sākt miera sarunas, vēsta «Rianovosti».

«Mēs ļoti uzmanīgi sekojam līdzi situācijai, un NATO ģenerālsekretārs aicina nekavējoši pārtraukt karadarbību un sākt konfliktā iesaistīto pušu miera sarunas,» teikts NATO paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Gruzijas spēki agrā piektdienas rītā uzbrukuši Dienvidosetijai un aplenkuši separātiskā reģiona galvaspilsētu Chinvali.

Dienvidosetija naktī piedzīvojusi spēcīgu artilērijas apšaudi. Separātiskajā provincē notiek niknas kaujas un, pēc Dienvidosetijas valdības ziņotā, bojā gājuši vismaz 15 cilvēki.

Uzbrukums sākts, neskatoties uz ceturtdienas vakarā starp abām pusēm panākto vienošanos par pamieru līdz sarunām, kuras tiks noturētas ar Maskavas starpniecību.

Savukārt Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili paziņojis, ka Gruzijai draud plaša mēroga militārs uzbrukums no Krievijas puses, un izsludināja valstī pilnīgu mobilizāciju. Saakašvili uzrunu televīzijā teica pēc Krievijas kara lidmašīnu uzlidojuma Gruzijas teritorijā. Krievijas lidmašīnas nometušas trīs bumbas — divas Kareli ciematā un vienu Gori pilsētā.
Saakašvili uzrunā televīzijā apsūdzēja Krieviju «plaša mēroga militārā uzbrukumā» pret Gruziju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu