U-18 basketbolistes izcīna vietu A divīzijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas U-18 čempionāta B divīzijas pusfināla spēlē Latvijas junioru izlases basketbolistes ceturtdien ar 68:44 (18:8, 19:15, 9:10, 22:11) pieveica Grieķijas vienaudzes, garantējot vietu nākamās sezonas A divīzijas turnīrā.

Latvijas U-18 izlase B divīzijā kā vienīgā no sešām Latvijas jauniešu izlasēm spēlēja kopš turnīra formāta maiņas 2005. gadā. Šajos trīs gados Latvijas junioru izlase vienmēr spēja iekļūt pusfinālā, tomēr allaž piedzīvoja zaudējumu.

Spēlē pret Grieķijas juniorēm Latvijas izlase jau no paša sākuma pārņēma vadību, ko neatdeva līdz pat spēles beigām. Sacensību finālā piektdien Latvijas U-18 izlase tiksies ar beļģietēm, kas pusfinālā ar 81:70 pieveica Slovēnijas vienaudzes.

Rezultatīvākā Latvijas izlases rindās ar 18 punktiem bija Sabīne Niedola, kas 14 no saviem punktiem guva otrajā ceturtdaļā. Vēl 17 gadu vecās Niedolas rēķinā arī 12 atlēkušās bumbas. Bet 15 punkti un 18 atlēkušās bumbas Anetes Šteinbergas rēķinā, bet astoņi punkti Ievas Krastiņas kontā.

Tomēr visas Latvijas jauniešu izlases nākamajā gadā nespēlēts A divīzijā. Jau ziņots, ka Maijas Kubliņas trenētā U-16 meiteņu izlase ceturtdien piedzīvoja zaudējumu arī otrajā spēlē cīņā par vietas saglabāšanu un zaudēja vietu A divīzijā nākamajā sezonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu