Vella brokolīši ar viltoto parmezānu

Receptes.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: worldcommunitycookbook.org

Lai pagatavotu šo ēdienu, būs nepieciešami:

  • 6 anšovi
  • rīvmaize, apmēram glāze
  • 2 ķiploka daiviņas
  • pusīte čilī
  • olīveļļa
  • 2 lieli brokoļi

Pagatavošana: (laiks — 20 minūtes)

Gatavojam viltoto parmezānu:

  • Sagriežam no sēkliņām iztīrītu sarkano čilī (pusīti). Ja nepatīk pārāk ass, var ņemt mazāk.
  • Sasmalcinām ķiploka daiviņas, var arī ar ķiploku spiedi.
  • Sagriež palielos gabaliņos anšovus. (Nevajag baidīties izmantot zivi, jo tās garšu gandrīz nejutīs. Tā dos vajadzīgo sāļumiņu un pikantumu.)
  • Uzkarsējam pannā olīveļļu.
  • Liekam tajā ķiploku, čilī un anšovus, kārtīgi visu maisām.
  • Kad redzam, ka anšovi izjūk, liekam klāt rīvmaizi un turpinām maisīt.
  • Ļaujam nedaudz pagrauzdēties, bet neaizmirstam palaikam pamaisīt. Tā apmēram minūtes piecas.

Viltotais parmezāns vai kā Itālijā — «nabago» parmezāns ir gatavs!

Brokoļus pagatavojam, kā nu kurš jau to dara, bet tikai tā, lai nebūtu stipri pārvārīti. Jā, un neaizmirstam tos sadalīt smukos, glītos gabaliņos!

Liekam traukā brokolīšus un bagātīgi pārkaisām ar mūsu pagatavoto parmezānu.

Garšo ideāli. Vēl ideālāk — ar vīnu.

Šo pašu recepti var izmantot, gatavojot spageti. Iemaisām gatavos makaronos brokoļus un viltoto parmezānu, samaisām un — uz priekšu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu