LTV noliedz runas par «Eirovīzijas» boikotēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Reaģējot uz dažādos plašsaziņas līdzekļos izplatījušos informāciju par Latvijas Televīzijas (LTV) šaubām — piedalīties vai nepiedalīties 2009. gada «Eirovīzijas» dziesmu konkursā, LTV pārstāvji noraida šādas informācijas patiesumu.

«Latvijas Televīzija kategoriski noraida plašsaziņas līdzekļos izskanējušās baumas, ka LTV varētu boikotēt nākamā gada «Eirovīzijas» dziesmu konkursu. Tā ir tikai un vienīgi žurnālistu interpretācija. Šīs situācijas kontekstā lieliski varam redzēt, cik liela vara ir presei un cik viegli iespējams uz baumu pamata izraisīt publisku skandālu, mediju vidi pārpludinot ar baumās sakņotu informāciju un pasniedzot to kā absolūto patiesību. Diemžēl konkrētajā gadījumā šī informācija ne tikai maldina Latvijas sabiedrību, bet arī nomelno Latvijas Televīziju starptautiskās sabiedrības priekšā. Turklāt konkursa īpašnieks nav Latvijas Televīzija, bet gan Eiropas raidorganizāciju savienība (EBU), tāpēc šādu lēmumu — rīkot vai nerīkot konkursu Maskavā — var pieņemt tikai un vienīgi EBU. Latvijas Televīzija savu nostāju kultūras nošķiršanā no politikas jau ir apliecinājusi ar piedalīšanos konkursā «Piecas zvaigznes», kas šonedēļ notiek Sočos un kur no mūsu puses piedalās dziedātāja Aija Vītoliņa,» stāsta LTV ģenerāldirektora vietnieks Arnis Kuprišs.

Atbildot uz starptautisko rezonansi, ar paziņojumu klajā nācis arī «Eirovīzijas» dziesmu konkursa galvenais projekta vadītājs Svante Stokseliuss. Viņš EBU vārdā pauž, ka politiķu paziņojumi par pilnīgi apolitiska konkursa boikotu, lai protestētu pret Krievijas iebrukumu Gruzijā, nav piemēroti. Intervijā Igaunijas laikrakstam «Postimees» viņš norāda, ka «Eirovīzija», kuras fināls nākamgad notiks Maskavā, ir pilnībā apolitisks pasākums.

«Ja mākslinieku un delegāciju drošība ir nodrošināta, nav nekāda pamata mainīt norises vietu,» uzsver S. Stokseliuss. «Ja valsts izvēlas nepiedalīties, šāds lēmums jāpieņem nacionālajai raidsabiedrībai, nevis kādam politiķim,» uzsver Stokseliuss. Patlaban EBU domu par konkursa nerīkošanu Maskavā neapsver un to nedara arī Latvijas Televīzija.

Jāatgādina, ka startu šīm plašajām diskusijām starptautiskajā sabiedrībā devis Igaunijas Nacionālās raidsabiedrības valdes priekšsēdētājs Marguss Allikmā, kas pagājušajā nedēļā iniciēja sabiedrisko diskusiju par jautājumu, vai Igaunijai, atbildot uz Krievijas rīcību Gruzijā, nevajadzētu atteikties no piedalīšanās «Eirovīzijas» dziesmu konkursā.

Kā zināms, pēc dziedātāja Dimas Bilana uzvaras šā gada maijā Belgradā dziesmu konkursa finālā tiesības rīkot nākamā gada «Eirovīzijas» konkursa pusfinālus un finālu ieguva Krievija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu